Į Maskvą skridęs „EgyptAir“ lėktuvas aptikus žinutę su grasinimu sugrįžo į Kairą

Egipto bendrovės „EgyptAir“ laineris trečiadienį vos pakilęs skristi į Maskvą buvo priverstas grįžti į Kairą, orlaivyje aptikus žinutę su grasinimu, pranešė pareigūnai.

 Į Maskvą skridęs „EgyptAir“ lėktuvas aptikus žinutę su grasinimu sugrįžo į Kairą.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
 Į Maskvą skridęs „EgyptAir“ lėktuvas aptikus žinutę su grasinimu sugrįžo į Kairą.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-27 18:44

Egipto nacionalinių oro linijų pranešime nurodoma, kad reiso MS79 lėktuvas saugiai sugrįžo į Kairo tarptautinį oro uostą praėjus maždaug 22 minutėms nuo pakilimo.

Cituojant anonimą pareigūną pranešime sakoma, kad rašytinė žinutė buvo rasta ant vienos iš lėktuvo „Airbus A220-300“ sėdynių. „EgyptAir“ nedetalizavo, koks buvo žinutės turinys ir kas ją parašė.

Vėliau trečiadienį bendrovė pranešė, kad atlikus saugumo patikrinimą nustatyta, jog pavojaus keleiviams ar įgulai nėra. Pasak oro linijų atstovų, į paskirties vietą ruošiasi išskristi kitas laineris.

Visi skrydžiai tarp Maskvos ir Kairo buvo įšaldyti pusantrų metų, kai 2015 metų spalį džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) vietinė grupuotės kovotojai susprogdino vieną rusų keleivinį lainerį virš Egipto Sinajaus pusiasalio. Išpuolis buvo įvykdytas orlaiviui vos pakilus iš Raudonosios jūros kurorto Šarm aš Šeicho.

Skrydžiai tarp abiejų sostinių buvo atnaujinti 2018 metų balandį, Egiptui sugriežtinus saugumo priemones Kairo tarptautiniame oro uoste. Tačiau Rusija leido atnaujinti reisus tarp savo teritorijos ir Sinajaus Raudonosios jūros kurortų tik rugpjūtį – po beveik šešerių metų pertraukos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.