Izraelis atšaukė renginį Prancūzijos saugomame objekte dėl palestiniečių „finansavimo“

Izraelis atšaukė kultūrinį renginį Prancūzijos saugomame objekte Izraelio aneksuotoje Rytų Jeruzalėje, pareiškęs, kad jį be Izraelio leidimo rėmė palestiniečių savivalda, nors renginio organizatoriai trečiadienį tai paneigė.

Izraelio ir Palestinos vėliavos.<br>123rf nuotr.
Izraelio ir Palestinos vėliavos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-27 15:49

Trijų dienų festivalį maldininkams skirtuose Abraomo namuose, kur turėjo vykti palestiniečių menininkų grupių pasirodymai, remia Jungtinių Tautų Plėtros programa, Suomija ir Austrija.

Abraomo namų vadybininkas Bernard'as Thibaud naujienų agentūrai AFP sakė, kad antradienį jau buvo prasidėję vaikams skirti pasirodymai, bet atvykusi policija viską uždarė. Jis pridūrė, jog buvo „šokiruotas ir jautė gėdą“, kad renginys buvo atšauktas.

Prancūzijos generalinis konsulas Jeruzalėje ir konsulato patarėjas religiniais klausimais taip pat jau lankėsi renginyje, diplomatiniai šaltiniai nurodė agentūrai AFP.

Izraelio viešojo saugumo ministro Omero Barlevo įsakyme dėl renginio atšaukimo rašoma, kad renginys buvo surengtas „remiant ir finansuojant palestiniečių savivaldai, ir tai [padaryta] buvo be raštiško leidimo“.

Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai vilkėjo civiliais drabužiais ir atvažiavo nežymėtais automobiliais, nurodė diplomatiniai šaltiniai. Abraomo namai, kaip ir Jeruzalės senamiestyje esanti Šv. Onos bažnyčia, kur pernai lankėsi prezidentas Emmanuelis Macronas, yra saugoma Prancūzijos konsulato Jeruzalėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.