Pakistane per islamistų protestą nušauti trys policininkai

Pakistane uždraustos radikalios islamistų partijos šalininkams pradėjus šaudyti per protesto akciją žuvo trys Pakistano policijos pareigūnai ir dar 70 buvo sužeista, pranešė šalies Vidaus reikalų ministras.

 Pakistane per islamistų protestą nušauti trys policininkai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Pakistane per islamistų protestą nušauti trys policininkai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2021, 10:46 PM

Uždrausta partija „Tehreek-e-Labbaik Pakistan“ (TLP) prisidėjo prie anksčiau šiais metais vykusių prieš Prancūziją nukreiptų protestų, dėl kurių šios šalies ambasada perspėjo visus prancūzus išvykti iš Pakistano.

Pastaroji demonstracija prasidėjo penktadienį, grupės tvirtove laikomoje Pandžabo provincijos sostinėje Lahore, iš kur vėliau tūkstančiai žmonių lėtai pajudėjo į sostinę Islamabadą.

„Jie pradėjo šaudyti į policiją kalašnikovais... trys policininkai žuvo“, – pranešė Sheikhas Rasheedas Ahmadas per spaudos konferenciją. Jis pridūrė, kad aštuoni sužeistieji yra kritinės būklės.

TLP savo ruožtu apkaltino policiją pradėjus šaudyti į žmonių minią ir nušovus keturis partijos šalininkus.

Pandžabo provincijos policija neigė naudojusi gumines kulkas ar šaunamuosius ginklus prieš žmones ir nekomentavo kaltinimų dėl žuvusių protestuotojų.

„Mes prieš juos nenaudojome jokių tokių ginklų“, – sakė policijos atstovas Mazharas Hussainas naujienų agentūrai AFP.

Protestuotojai siekia priversti vyriausybę paleisti TLP lyderį Saadą Rizvį, kuris buvo suimtas balandį uždraudus šią partiją, ir reikalauja Prancūzijos ambasadoriaus išsiuntimo iš šalies.

TLP jau ištisus mėnesius vykdo antiprancūzišką kampaniją, Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono vyriausybei pareiškus paramą vieno žurnalo teisei pakartotinai publikuoti pranašą Muhammadą vaizduojančias karikatūras. Daugelis musulmonų tokias karikatūras laiko šventvagiškomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.