O. Scholzas lydės A. Merkel dvišaliuose susitikimuose per G-20 viršūnių susitikimą

Vokietijos finansų ministras ir veikiausiai būsimas kancleris Olafas Scholzas drauge su Angela Merkel dalyvaus jos dvišaliuose susitikimuose Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimo užkulisiuose Romoje, ketvirtadienį pranešė šaltiniai vyriausybėje.

A. Merkel.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A. Merkel.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-28 16:30, atnaujinta 2021-12-08 12:36

Bendri susitikimai su valstybių lyderiais, įskaitant JAV prezidentą Joe Bideną, turėtų pasiųsti „ypatingą signalą“ ir parodyti „didelį G-20 proceso tęstinumą“.

O. Scholzo Socialdemokratų partija (SPD) praėjusį mėnesį nedidele balsų persvara laimėjo visuotinius rinkimus, palikusi po 16 metų iš kanclerės posto pasitraukiančios A. Merkel konservatorius antroje vietoje. Vis dėlto tai buvo prasčiausias CDU-CSU rinkimų rezultatas per visą bloko istoriją

Po rinkimų SPD pradėjo derybas dėl koalicinės vyriausybės formavimo su žaliaisiais ir liberaliąja FDP partija, pagal parlamente gautų vietų skaičių atitinkamai užėmusias trečią ir ketvirtą vietas.

Praėjusią savaitę šios partijos pranešė pagreitinsiančios derybas dėl koalicijos ir pareiškė sieksiančios, kad O. Scholzas darbą kanclerio poste pradėtų gruodžio pradžioje.

Dvidešimties labiausiai išsivysčiusių pasaulio šalių lyderiai šį savaitgalį susitiks Romoje.

Planuojamų bendrų dvišalių derybų formatas yra „istorinis“ ir rodo tvirtą tikėjimą O. Scholzo galimybėmis tapti kitu kancleriu, sakė šaltiniai vyriausybėje.

Romoje taip pat numatyti A. Merkel ir O. Scholzo susitikimai su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu, o taip pat Argentinos, Singapūro, Indijos ir Pietų Korėjos lyderiais.

Be to, jiedu dalyvaus aukšto lygio JAV, Prancūzijos, Jungtinės Karalystės ir Vokietijos pareigūnų susitikime Irano politikos klausimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.