„Kraujo paktą su demonu“ pasirašęs paauglys nužudė dvi moteris – mainais tikėjosi laimėti milijonus loterijoje

Detektyvai nustatė, kad 19-metis Danyalas Husseinas krauju pasirašė „sutartį“ su „galinguoju karaliumi Lucifugu Rofocalu“, kurioje pažadėjo aukoti moteris, mainais tikėdamasis laimėti didžiulę pinigų sumą loterijoje.

„Kraujo paktą su demonu“ pasirašęs jaunuolis parke nužudęs dvi moteris – nuteistas kalėti iki gyvos galvos.<br>SWNS/Scanpix nuotr., lrytas.lt koliažas
„Kraujo paktą su demonu“ pasirašęs jaunuolis parke nužudęs dvi moteris – nuteistas kalėti iki gyvos galvos.<br>SWNS/Scanpix nuotr., lrytas.lt koliažas
Bibaa Henry ir Nicole Smallman.<br>SWNS/Scanpix nuotr.
Bibaa Henry ir Nicole Smallman.<br>SWNS/Scanpix nuotr.
19-metis Danyal Hussein krauju pasirašė „sutartį“ su „galinguoju karaliumi Lucifugu Rofocalu“, kurioje pažadėjo aukoti moteris, mainais tikėdamasis laimėti didžiulę pinigų sumą loterijoje.<br>SWNS/Scanpix nuotr.
19-metis Danyal Hussein krauju pasirašė „sutartį“ su „galinguoju karaliumi Lucifugu Rofocalu“, kurioje pažadėjo aukoti moteris, mainais tikėdamasis laimėti didžiulę pinigų sumą loterijoje.<br>SWNS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 29, 2021, 8:52 PM, atnaujinta Oct 29, 2021, 9:16 PM

Paauglys, kuris nužudė dvi seseris, tikėdamas, kad sudarė šaltakraujišką sandėrį su demonu - įkalintas mažiausiai 35 metams.

Kraupiame išpuolyje jis peiliu subadė seseris Bibaa Henry ir Nicole Smallman, kai jos vėlų vakarą šoko viename Londono parkų po uždaro vakarėlio su draugais 2020 m. birželį. Draugų susibūrime buvo švenčiamas 46-asis B.Henry gimtadienis.

Po nuosprendžio paskelbimo Old Bailey teisme aukų motina Mina Smallman sakė, kad buvo įvykdytas teisingumas jos „nuostabių mergaičių“ atžvilgiu, tačiau ji pažadėjo padaryti viską, kad D.Husseinas niekada neišeitų į laisvę.

Apie žudiką ji sakė: „Jis tiesiog šlykštus žmogus. Tai yra supuvęs žmogus, kuris, jei nebūtų buvęs sugautas, tokį patį skausmą, kurį patiriame mes, galėjo atnešti dar keturioms šeimoms.“

D.Husseinas kaltinimus neigė, tačiau nepateikė jokių jo kaltę paneigiančių įrodymų ir po liepą įvykusio teismo proceso buvo nuteistas, tačiau nuosprendžio vykdymas buvo atidėtas dėl psichiatrų išvadų.

Spalio 28 d. nusikaltėlis į Old Bailey teismo salę neatvyko. Vietoje to, vilkdėmas pilką sportinę aprangą procesą stebėjo vaizdo ryšiu iš Belmaršo kalėjimo. Teismas išgirdo, kad D.Husseinas teisme gyvai dalyvauti negalėjo dėl priežasčių susijusių su COVID-19.

Teisėja Philippa Whipple nuosprendį paskelbė nuotoliniu būdu ir nuteisė žmogžudį kalėti iki gyvos galvos, su lygtino paleidimo galimybe po 35 metų. Vėliau ji kreipėsi į D.Husseiną neslėpdama pasipiktinimo:

„Jūs nepažinojote šių dviejų moterų. Jūs suradote jas, užklupote netikėtai, išgąsdinote ir nužudėte“.

Teisėja pasakė, kad jo aukų artimųjų gyvenimai buvo sugriauti ir atkreipė dėmesį į tragedijos poveikį seserų motinai. Pastaroji pasakojo apie ją nuolatos „persekiojantį“ žinojimą, kad jos dukros patyrė nepakeliamas kančias.

Žiaurų susidorojimą teisėja P.Whipple tiesiogiai susiejo su absurdišku susitariumu su demonu. „Esu įsitikinusi, kad šias žmogžudystes įvykdėte kaip sandorio dėl turto ir galios dalį“, – sakė ji ir pridūrė, kad šis paktas pasirodė „keistas“ ir sunkiai suvokiamas, tačiau žudikas buvo tvirtai juo įtikėjęs.

Pietų Londone augęs D.Husseinas buvo problemiškas vaikas. Kai jam buvo 15 metų, mokytojai nukreipė jį į vyriausybės kovos su ekstremizmu programą „Prevent“ po to, kai buvo nustatyta, kad jis mokyklos kompiuteriuose naudojosi kraštutinių dešiniųjų propaganda.

Po trejų metų jis buvo paleistas iš radikalizmo prevencijos programą vykdančios įstaigos, tačiau po žmogžudysčių policija išsiaiškino, kad jis ir toliau lankėsi internetiniuose satanistų forumuose ir tyrinėjo kraštutinių dešiniųjų ideologiją.

Praėjusių metų birželį COVID-19 karantino metu jis savo aukas sutiko Fryento užmiesčio parke Vemblyje, Šiaurės Londone. Sutemus, kai B.Henry gimtadienio vakarėlio svečiai jau buvo išvykę, seserys nuėjo į šalia namų esantį parką, kur klausėsi muzikos ir šoko.

Iš pasalų moteris užklupęs D.Husseinas aštuonis kartus peiliu dūrė B.Henry, o po to 28 dūriais subadė gintis bandžiusią jos seserį N.Smallman. Moterų kūnus užpuolikas nutempė į krūmus.

Užpuolimo metu D.Husseinas peiliu susižeidė ir pats, todėl įvykio vietoje aptikta jo DNR kartu su vaizdo kamerų įrašais padėjo policijai jį identifikuoti ir suimti praėjus mėnesiui po nusikaltimo.

„Sutartyje“, kurią detektyvai rado jo miegamajame, D.Husseinas pažadėjo „kas šešis mėnesius, kol bus laisvas ir fiziškai pajėgus, atlikti mažiausiai šešias aukas“ ir nurodė aukosiąs tik moteris.

Mainais už tai jis tikėjo laimėsiantis loterijoje „Mega Millions Super Jackpot“, kurios didysis prizas siekia 321 mln. svarų ir gausiantis „vaisingą atlygį“, įskaitant turtus bei valdžią. Per 10 dienų po žmogžudysčių D.Husseinas loterijos bilietmas išleido 160 svarų.

Po jam paskirto nuosprendžio vyriausiasis inspektorius detektyvas Simonas Hardingas patikino, kad D.Husseinas yra „labai pavojingas žmogus“ ir pridūrė manantis, kad jei policija nebūtų jo sulaikiusi, jis būtų pratęsęs savo „misiją“, nužudydamas dar daugiau žmonių.

Vėliau M.Smallman pasmerkė miesto policiją už tai, kad ji tinkamai neieškojo jos dukterų po to, kai buvo pranešta apie jų dingimą.

Moterų kūnus po dviejų dienų rado vienos iš aukų (N.Smallman) vaikinas Adamas Stone'as, teismui pasakojęs, kad aptikęs juos parke esančiuose krūmuose parklupo ant kelių ir ėmė šaukti.

Nepriklausomas policijos elgesio biuras, atlikęs tyrimą, pripažino, kad policijos atsakas buvo „nepriimtinas“, tačiau nenustatė jokio rasinio šališkumo.

Policijos komisarė Cressida Dick atsiprašė ir teigė, kad greitesnė policijos reakcija būtų galėjusi išgelbėti šeimą ir draugus nuo „neįsivaizduojamo skausmo“.

Ji sakė: „Labai apgailestauju, kad mūsų paslaugos buvo nepakankamos“.

Komisarė pasiūlė susitikti su šeima ir atsiprašyti asmeniškai.

Parengta pagal „Sky News“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.