Jeruzalėje nušautas du policininkus peiliu sužeidęs užpuolikas

Jeruzalės senamiestyje saugumo pajėgos trečiadienį nušovė vyrą, peiliu sužeidusį du policijos pareigūnus, pranešė Izraelio policija.

 Jeruzalės senamiestyje saugumo pajėgos trečiadienį nušovė vyrą, peiliu sužeidusį du policijos pareigūnus, pranešė Izraelio policija.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Jeruzalės senamiestyje saugumo pajėgos trečiadienį nušovė vyrą, peiliu sužeidusį du policijos pareigūnus, pranešė Izraelio policija.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-17 23:12

Pareigūnai buvo nesunkiai sužeisti per 16 metų Rytų Jeruzalės gyventojo ataką netoli žydų religinės mokyklos senamiestyje, pranešė policija.

Skubios pagalbos tarnybų duomenimis, išpuolis surengtas musulmonų kvartale. Sužeistieji, vyras ir moteris, nugabenti į ligoninę.

Atakos vykdytojas vėliau buvo „neutralizuotas“, nurodė policija. Jos atstovas naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad užpuolikas buvo nušautas.

Senamiestis yra Izraelio aneksuotoje rytinėje Jeruzalės dalyje, į kurią palestiniečiai pretenduoja kaip į savo būsimos valstybės sostinę.

Išpuolis įvykdytas netoli ješivos (žydų religinės mokyklos), siejamos su „Ateret Cohanim“ – gerai finansuojama naujakurių organizacija, deklaruojanti, kad jos misija yra „žydų gyvenimo klestėjimas Jeruzalėje“.

Senamiestyje įvyksta daug pavienių atakų prieš izraeliečių saugumo pajėgas.

Vėliausias incidentas įvyko rugsėjo pabaigoje, kai gatvėje, vedančioje į Al Aksos mečetę, moteris pamėgino peiliu sužeisti pareigūnus, bet buvo nušauta.

Izraelis 1967 metais per Šešių dienų karą užėmė Rytų Jeruzalę, o vėliau ją aneksavo. Didžioji dalis tarptautinės bendruomenės šio žingsnio nepripažįsta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.