Suomiai svarsto galimybę statyti tvorą pasienyje su Rusija

Suomijos politikai ir visuomenė svarsto, ar reikėtų pasienyje su Rusija pastatyti barjerą, kuris neleistų migrantams kirsti šalies sienos ne perėjimo punktuose.

Tvora.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Tvora.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2021, 4:55 PM

„Ši tema iškilo, kai buvęs vidaus reikalų ministras ir opozicinės Koalicijos partijos parlamentaras Kai Mukkanenas interviu leidiniui „Demokraatti“ išreiškė pageidavimą, kad vyriausybė apsvarstytų galimybę statyti užtvaras prie rytinės sienos“, –šeštadienį pranešė visuomeninio transliuotojo YLE interneto portalas.

Politikas priminė, kad neteisėtiems migrantams iš Artimųjų Rytų pradėjus plūsti į ES iš Baltarusijos panašios tvoros šiemet pradėtos statyti Lenkijoje, Lietuvoje ir Estijoje.

Pasak portalo, tvoros statybos klausimu neseniai domėjosi Suomijos dienraščio „Iltalehti“ žurnalistai. Jų apklausti statybų specialistai šią idėją pavadino juokinga ir nerealia, nes pasienyje trūksta reikiamos infrastruktūros.

Pietryčių Suomijos sienos apsaugos tarnybos vado pavaduotojas Jukka Lukkari interviu YLE taip pat sakė, kad statyti tvorą palei sieną nėra tikslinga, nors užtvarų nutiesimas netoli pasienio postų galėtų pasiteisinti. Tačiau jis pabrėžė, kad tai – politinis sprendimas.

Portalas pažymi, kad vyriausybė prieš kelerius metus svarstė galimybę statyti užtvaras pasienyje, kad iš Rusijos į Suomiją nepatektų afrikiniu kiaulių maru užsikrėtę šernai.

Šis klausimas vėl keliamas, bet šįkart – dėl migracijos krizės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.