Vokiečių policija: nuo metų pradžios per Baltarusiją į Vokietiją atvyko daugiau kaip 10 tūkst. neteisėtų migrantų

Vokietijos policijos duomenimis, šiais metais per Baltarusiją nelegaliai į šalį atvyko 10 128 migrantai. Per pirmąsias tris lapkričio savaites registruoti 2 287 neteisėto sienos kirtimo atvejai, pirmadienį Potsdame pranešė Federalinis policijos prezidiumas.

Vokietijos policijos duomenimis, šiais metais per Baltarusiją nelegaliai į šalį atvyko 10 128 migrantai.<br>AP/Scanpix nuotr.
Vokietijos policijos duomenimis, šiais metais per Baltarusiją nelegaliai į šalį atvyko 10 128 migrantai.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2021, 3:05 PM

Nuo rugpjūčio Vokietijos ir Lenkijos pasienyje juntamas „didelis migracijos spaudimas“, kuris pirmiausiai susijęs su migrantų tranzitu per Baltarusiją ir Lenkiją. Anot policijos, kol kas „nėra ženklų, kad padėtis gerėtų“.

Nuo sausio iki liepos Vokietijos ir Lenkijos sieną nelegaliai kirto tik 26 neteisėti migrantai. Tačiau vien tik rugpjūtį jų jau priskaičiuota 474. Rugsėjį skaičius išaugo iki 1 903, spalį – iki 5 285.

Vokietija ir ES kaltina Baltarusijos diktatorių Aliaksandrą Lukašenką tikslingai gabenant pabėgėlius iš Artimųjų Rytų per Lenkijos, Lietuvos ir Latvijos sieną į ES. Taip jis esą keršija už Briuselio sankcijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.