Vokietijos vyriausybė atmeta A. Lukašenkos reikalavimą dėl migrantų priėmimo

Vokietijos vyriausybė atmetė Baltarusijos diktatoriaus Aliaksandro Lukašenkos reikalavimą priimti 2 tūkst. Lenkijos pasienyje įstrigusių migrantų.

Vokietijos vyriausybė atmeta A. Lukašenkos reikalavimą dėl pabėgėlių priėmimo.<br>AP/Scanpix nuotr.
Vokietijos vyriausybė atmeta A. Lukašenkos reikalavimą dėl pabėgėlių priėmimo.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2021, 3:42 PM, atnaujinta Nov 22, 2021, 4:28 PM

Tai nėra „Vokietijai ar ES priimtinas sprendimas“, – pirmadienį sakė vyriausybės atstovas Steffenas Seibertas. Prieš tai A. Lukašenka, pasak valstybinės naujienų agentūros „Belta“, kritikavo, kad ES nesutinka kalbėti apie pabėgėlių priėmimą.

ES kaltina A. Lukašenką tyčia gabenant migrantus į ES šalių Latvijos, Lietuvos ir Lenkijos pasienį ir taip keršijant už sankcijas. Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje šiuo metu įstrigę tūkstančiai žmonių, pirmiausiai – iš Artimųjų Rytų. Apie 2 tūkst. migrantų baltarusių institucijos apgyvendino logistikos centre netoli sienos.

A. Lukašenka pirmadienį dar kartą atmetė kaltinimus dėl migrantų gabenimo ir savo ruožtu kaltino ES sulaužius žodį. Vokietijos kanclerė Angela Merkel „man pažadėjo, kad vertins šią problemą ES lygiu“, – sakė diktatorius, praėjusią savaitę du kartus kalbėjęs telefonu su A. Merkel. „Tačiau ji to nedaro“, – pridūrė.

Turėdamas omenyje 2 tūkst. pabėgėlių logistikos sandėlyje, A. Lukašenka sakė: „Turime reikalauti, kad vokiečiai juos priimtų“.

Praėjusią savaitę Baltarusijos vadovybė, nurodydama į A. Merkel, kalbėjo apie „humanitarinį koridorių į Vokietiją“. S. Seibertas dabar pareiškė, kad. A. Merkel kalbėjo telefonu su A. Lukašenka, „nes Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje susidarė siaubinga situacija“.

„Ir, žinoma, todėl, kad visuomet reikia bandyti rasti sprendimą dėl žmonių, kurie ten laukia labai, labai sunkiomis aplinkybėmis“, – pabrėžė atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.