ES baus prie migrantų krizės prisidedančias kelionių agentūras

Europos Sąjunga siūlo į „juodąjį“ sąrašą įtraukti kelionių agentūras, padedančioms migrantams patekti į krizės apimtą Baltarusijos ir Lenkijos pasienį, antradienį pranešė „Bloomberg“.

Europos Sąjungos vėliava.<br>123rf.com nuotr.
Europos Sąjungos vėliava.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-23 15:16, atnaujinta 2021-11-25 08:43

„ES siūlo į juodąjį sąrašą įtraukti kelionių agentūras, prisidedančias prie migrantų srauto“, – nurodė „Bloomberg“, remdamasi atitinkamu dokumentu.

Naujienų agentūros duomenimis, antradienį Briuselis ketina paskelbti „prieš Baltarusiją nukreiptą pasiūlymą“.

Išvakarėse kaimynystės ir plėtros eurokomisaras Oliveris Varhelyi pareiškė, jog Bendrija svarsto atsaką į migracijos krizę savo rytiniame pakraštyje. Jis pridūrė, kad priemonės bus paskelbtos šią savaitę.

„Ieškome būdų, kaip tikslingai ir veiksmingai sustiprinti savo atsaką. Turėtumėte juos pristatyti jums šią savaitę“, – sakė eurokomisaras per bendrą spaudos konferenciją su Austrijos kancleriu Alexanderiu Schallenbergu ir baltarusių opozicijos lydere Sviatlana Cichanouskaja.

ES anksčiau pakoregavo sankcijų Baltarusijai režimą, kad būtų galima įvesti naujų suvaržymų reaguojant į migracijos krizę.

Praėjusią savaitę bloko užsienio reikalų ministrai susitarė dėl penktojo baudžiamųjų priemonių paketo Minskui.

Šiais metais per Baltarusijos sieną į Lietuvą, Latviją ir Lenkiją pateko keli tūkstančiai migrantų, dauguma jų – iš Irako. Lietuvoje ir Lenkijoje dėl migrantų krizės pasienyje įvesta nepaprastoji padėtis, Latvijoje – ekstremalioji padėtis, pradėtos statyti pjaunančios vielos užtvaros, sustiprinta sienos apsauga.

Padėtis Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje komplikavosi anksčiau šį mėnesį, prie Lenkijos sienos iš Baltarusijos pusės susirinkus keliems tūkstančiams migrantų iš Vidurinių Rytų, norinčių patekti į ES. Lenkijos pareigūnai padėtį apibūdina kaip sunkiausią akimirką nuo krizės pasienyje pradžios.

Europos Sąjunga kaltina autoritarinį Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija keršijant už bloko sankcijas Minskui dėl represijų prieš opoziciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.