Estijos parlamentas nepritarė sienos infrastruktūros statybos spartinimui

Estijos opozicinės centro dešiniosios partijos „Isamaa“ („Tėvynė“) pasiūlymas skubiai pastatyti fizinį barjerą prie valstybinės sienos šalies pietryčiuose, kad būtų užkirstas kelias nelegaliai migracijai, ir numatyti tam lėšas 2022 metų valstybės biudžete nesurinko pakankamai parlamentarų balsų.

Estijos ir Baltarusijos pasienis,<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Estijos ir Baltarusijos pasienis,<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2021, 4:37 PM

Už įstatymo projektą balsavo 27, prieš jį – 26 parlamentarai. Kad įstatymas būtų priimtas per pirmąjį svarstymą, už jį turėjo balsuoti dauguma – 51 parlamentaras.

„Isamaa“ lyderis Heliras-Valdoras Seederis sakė, kad Estija jau pradėjo statyti nuolatinę sienos infrastruktūrą prie valstybinės sienos Estijos pietryčiuose, tačiau 2023-iaisiais planuojama užbaigti tik penktadalį pasienio tvoros.

„Deja, tokiu tempu statant pasienio barjerą, Estijos laikinoji kontrolės linija (valstybinė siena) lieka atvira galimai neteisėtai imigracijai. Nesunku prognozuoti, kad esant situacijai, kai Latvija, Lietuva ir Lenkija sustiprino savo sienas fiziniais barjerais, prieš Europos Sąjungą nukreiptos jėgos suras kitą silpną tašką ir per jį galės organizuoti neteisėtą migraciją“, – sakė H.-V. Seederis.

Jis pridūrė, kad prie sienos Estijos pietryčiuose turėtų būti pastatytas nuolatinis fizinis barjeras, o tam reikalingi ištekliai turėtų būti numatyti ir 2022 metų valstybės biudžete, ir valstybės biudžeto strategijoje vėlesniems metams.

„Su Rusijos pritarimu Baltarusijos organizuotos atakos prieš Latviją, Lietuvą ir Lenkiją rodo, kad Estija privalo imtis skubių veiksmų. Mūsų laikinoji kontrolės linija faktiškai yra Europos Sąjungos išorės siena, o agresyvi Rusija yra mūsų kaimynė, vos prieš kelerius metus organizavusi neteisėtą migraciją prie Norvegijos ir Rusijos sienos“, – pažymėjo H.-V. Seederis.

Jis pabrėžė, kad, jo nuomone, nuolatinio fizinio barjero statybų atidėlioti nebegalima.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.