A. Lukašenka apsilankė migrantų centre netoli Lenkijos sienos

Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka penktadienį aplankė centrą, skirtą šimtams migrantų, likusiems šalyje po bandymų patekti į Europos Sąjungą per Lenkijos sieną, pranešė valstybinė naujienų agentūra BelTA.

 A. Lukašenka.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 A. Lukašenka.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2021, 11:26 AM

Migrantai susirinko prie prezidento, sveikindami jį plojimais“, – sakė agentūra, taip pat paviešinusi A. Lukašenkos susitikimo su Raudonojo Kryžiaus nariais nuotraukas.

A. Lukašenka apžiūrėjo maisto išdavimo punktą logistikos centre šalia Kuznicos-Bruzgių kontrolės punkto, susitiko su Raudonojo Kryžiaus atstovais, nurodė jo spaudos tarnyba.

Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje laukia Lenkijos ir Vokietijos valdžios leidimo persikelti į ES šalis laukia maždaug 2 tūkst. migrantų, daugiausia iš Irako ir kitų arabiškų šalių. Lenkija, Latvija ir Lietuva pastaraisiais mėnesiais registruoja išaugusį migrantų srautą iš Baltarusijos. Europos Sąjunga kaltina Minsko režimą sąmoningai kurstant chaosą prie Bendrijos sienų, o Baltijos valstybės šiuos veiksmus vadina hibridine agresija. Minskas atmeta visus kaltinimus.

Šiais metais per Baltarusijos sieną į Lietuvą, Latviją ir Lenkiją pateko keli tūkstančiai migrantų, dauguma jų – iš Irako. Lietuvoje ir Lenkijoje dėl migrantų krizės pasienyje įvesta nepaprastoji padėtis, Latvijoje – ekstremalioji padėtis, pradėtos statyti pjaunančios vielos užtvaros, sustiprinta sienos apsauga.

Padėtis Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje komplikavosi anksčiau šį mėnesį, prie Lenkijos sienos iš Baltarusijos pusės susirinkus keliems tūkstančiams migrantų iš Vidurinių Rytų, norinčių patekti į ES. Lenkijos pareigūnai padėtį apibūdina kaip sunkiausią akimirką nuo krizės pasienyje pradžios.

Kaip pranešama, šių metų rugpjūčio–spalio mėnesiais Lenkijoje užfiksuota per 28,5 tūkst. bandymų neteisėtai kirsti sieną. Daugiausia jų buvo spalį – apie 17,3 tūkst., rugpjūtį – daugiau nei 3,5 tūkst., rugsėjį – beveik 7,7 tūkstančio.

A. Lukašenka, sulaukęs aštrios tarptautinės reakcijos į Minsko įvykdytą „Ryanair“ lėktuvo nutupdymą, gegužę pareiškė, kad Vakarų valstybės dabar pačios turės kovoti su narkotikų gabenimu ir nelegalia migracija iš jo šalies.

„Anksčiau stabdėme narkotikus ir migrantus – dabar patys juos valgysite ir gaudysite“, – teigė A. Lukašenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.