Į Niujorką su visais įprastais atributais sugrįžo tradicinis Padėkos dienos paradas

Manhatano padangę ketvirtadienį papuošė didžiuliai spalvingi balionai, o gatvėmis žygiavo mokyklų bei koledžų muzikos ansambliai iš visos šalies, į Niujorką sugrįžus tradiciniam „Macy's“ Padėkos dienos paradui, į kurį vėl susirinko minios žmonių.

 Padėkos dienos paradas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Padėkos dienos paradas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2021, 10:11 AM

Pernai dėl koronaviruso pandemijos paradas buvo gerokai kuklesnis ir faktiškai skirtas televizijos auditorijai. Šįmet šis tradicinis šventinis Padėkos dienos renginys sugrįžo įprastu formatu, nors tam tikrų atsargumo priemonių visgi buvo imtasi.

„Jis iš tiesų paverčia Padėkos dieną tikra švente ir suteikia jai gyvybingumo“, – sakė interjero dizaino firmoje dirbanti 23 metų Sierra Guardiola, kuri stebėjo paradą pasipuošusi kalakutą vaizduojančia kepure.

Šešerių metų Sloanas Brownas, spalvingas eitynes stebėjęs stovėdamas ant šaligatvio, matomą vaizdą apibūdino vienu žodžiu: „Jėga!“

Tūkstančiai parado dalyvių, šimtai klounų, dešimtys balionų, vaizduojančių gerai pažįstamus personažus, platformos ir, žinoma, Kalėdų Senelis – visi jie kūrė šventinę nuotaiką su trenksmu sugrįžusiame dar viename tradiciniame JAV renginyje.

Vakcinacija, informuotumas ir juntama frustracija paskatino pareigūnus ir dalį visuomenės ramiau žiūrėti į didžiulius susibūrimus tebesitęsiant pandemijai.

Prezidentas Joe Bidenas įprasto kasmetinio Padėkos dienos parado sugrįžimą pavadino atsinaujinimo ženklu.

„Po dvejų metų mes sugrįžome. Amerika sugrįžo. Nėra nieko, ko mes negalėtume įveikti“, – sakė prezidentas televizijai NBC telefonu iš Nantaketo Masačusetse, kur kartu su šeima stebėjo parado transliaciją per televiziją.

Visgi saugumo priemonių buvo laikomasi. Per paradą dirbę žmonės ir savanoriai turėjo būti pasiskiepiję nuo COVID-19 ir dėvėti kaukes, nors kai kuriems dainininkams ir atlikėjams buvo leista jas nusiimti. Žiūrovams nebuvo taikomas reikalavimas būti pasiskiepijus, tačiau parduotuvių tinklas „Macy's“ ir miesto valdžia ragino juos dėvėti kaukes.

Asahi Pompey sakė, kad trečiadienį pasiskiepijo sustiprinančiąja vakcinos doze ir atėjo į šventę dėvėdama kaukę. Anot jos, noras pamatyti paradą buvo stipresnis už nerimą dėl COVID-19.

„Iš tiesų nuostabu čia būti. Atrodo, kad Niujorkas pagaliau atsitiesia“, – sakė 49 metų teisininkė.

Pernai lapkritį, kai dar nebuvo vakcinų ir artėjant žiemai didžiausiame šalies mieste įsibėgėjo sergamumas COVID-19, Padėkos dienos paradas vyko tik priešais „Macy's parduotuvę, o dalis renginio buvo nufilmuota iš anksto. Dauguma jo dalyvių buvo niujorkiečiai, nes siekta išvengti nebūtinų kelionių, o milžiniški balionai, kitaip nei įprastai, sklendė pririšti prie mašinų, kad reikėtų mažiau žmonių jiems valdyti. Paradas vyko be žiūrovų.

Šiųmetinis renginys vyko kelios dienos po tragedijos Viskonsine, kur sekmadienio pavakare Vokešos mieste visureigiui įsirėžus į kalėdinį paradą žuvo šeši žmonės ir dar per 60 buvo sužeisti. Pareigūnai pranešė, kad vairuotojas, 39-erių Darrellas Brooksas, įsirėžė į muzikantus, šokėjus ir vaikus sprukdamas nuo policijos po buitinio ginčo. Jam pareikšti kaltinimai tyčiniu nužudymu.

Niujorko meras Billas de Blasio trečiadienį sakė, kad konkrečios grėsmės Padėkos dienos paradui nėra. Tačiau per renginį, kaip įprastai, imtasi griežtų saugumo priemonių.

Budėjo tūkstančiai policijos pareigūnų, gatvės, kuriomis žygiavo parado dalyviai, buvo atitvertos nuo automobilių betono užtvaromis ir šiukšliavežėmis su smėliu, buvo pasitelkti tarnybiniai šunys, išmokyti ieškoti sprogmenų, radiacijos ir cheminių medžiagų jutikliai, daugiau kaip 300 papildomų stebėjimo kamerų.

Renginyje pasirodė virtinė garsenybių, tarp jų Carrie Underwood, Jonas Batiste'as, Nelly, Kelly Rowland, „Mis Amerika“ Camille Schrier, grupė „Foreigner“, taip pat Brodvėjaus teatrų aktoriai ir moterų šokių kolektyvas „The Rockettes“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.