Prancūzija: per protestus prieš suvaržymus šaudyta į policiją, žurnalistus

Prancūzijai priklausančioje Karibų jūros saloje Martinikoje naktį į penktadienį buvo šaudoma į saugumo pajėgas bei žurnalistus, prasiveržus smurtui per protestus prieš suvaržymus dėl COVID-19, pranešė prancūzų vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas.

Protestai dėl COVID-19 suvaržymų.<br>123rf nuotr.
Protestai dėl COVID-19 suvaržymų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-26 23:40

Keli policininkai buvo sužeisti, socialiniame tinkle „Twitter“ parašė ministras. Jo duomenimis, buvo sulaikyta 10 žmonių.

Prancūzijos vyriausybės atstovas Gabrielis Attalis pasmerkė „nepriimtiną“ smurto protrūkį.

Martinikos protestuotojai šią savaitę prisijungė prie judėjimo, pradėto kaimyninės Gvadelupos salos profsąjungų, besipriešinančių Prancūzijoje įvestam COVID-19 pažymėjimui. Šį dokumentą būtina pateikti prieš įeinant į restoranus ir kavines, kultūros centrus, sporto arenas, taip pat dideliais atstumais keliaujant transportu.

Kaip ir Gvadelupoje, Martinikoje protestuotojai įrengė barikadų, trukdančių važiuoti salos keliais.

Naktį prasiveržus smurtui taip pat buvo deginami automobiliai, o kai kurios įstaigos tapo plėšikautojų taikiniais. Vaikydama minias policija panaudojo ašarines dujas ir kurtinamąsias granatas.

Martinikos prefektas Stanislasas Cazelles'is ketvirtadienį įvedė saloje komendanto valandą nuo 19 iki 5 valandos. Ši priemonė galios, kol padėtis aprims.

Anot G. Attalio, nuo protestų pradžios praėjusią savaitę Gvadelupoje ir Martinikoje buvo sužeisti kelios dešimtys policininkų, taip pat suimta apie 150 asmenų.

Demonstrantai Prancūzijos Karibų jūros salose taip pat piktinasi giliai įsišaknijusia ekonomine, socialine ir rasine nelygybe. Jie, be kita ko, reikalauja didinti atlyginimus, mokėti didesnes pašalpas bedarbiams ir įdarbinti daugiau mokytojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.