Klausimu, ar priimti prie Baltarusijos ir Lenkijos sienos įstrigusius migrantus, vokiečių nuomonės išsiskiria

Vokiečiai nesutaria, ar šalis turėtų priimti prie Baltarusijos ir Europos Sąjungos sienos įstrigusius migrantus.

Migrantai.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Migrantai.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2021, 2:35 PM

Daugelis įstrigusiųjų tarp Baltarusijos ir Lenkijos yra iš Irako, Jemeno, Sirijos, Afganistano ar Irano ir tikisi pasiekti Vokietiją.

„YouGov“ apklausos duomenimis, maždaug 45 proc. vokiečių nepritaria tam, kad kai kurie migrantai būtų priimti, kol bus nagrinėjami jų prieglobsčio prašymai, tik 9 proc. respondentų pasisakė už tai, kad migrantams būtų leista prašyti prieglobsčio Vokietijoje .

Maždaug 21 proc. respondentų teigė, kad jie tik tuomet pritartų, jog kai kuriems prieglobsčio prašytojams būtų leista atvykti į Vokietiją, jei ir kitos ES valstybės norėtų daryti tą patį. Dar 18 proc. respondentų teigė, kad sutiktų priimti pabėgėlius tik iš karo zonų. Septyni procentai apklaustųjų neturėjo aiškios nuomonės.

Noras priimti Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje įstrigusius migrantus stipriausias tarp jaunesnių nei 30 metų amžiaus žmonių ir Žaliųjų partijos šalininkų, rodo apklausa.

„YouGov“ internetu apklausė 2 167 žmones lapkričio 19 ir 23 dienomis. Rezultatai įvertinti taip, kad atspindėtų suaugusiųjų Vokietijos gyventojų nuomones.

Apklausa paskelbta Lenkijai pranešus, kad jos sienos apsaugos tarnyba penktadienio naktį užkirto kelią daugiau nei 200 nelegalių bandymų patekti per jos sieną iš Baltarusijos, sulaikyti šeši žmonės. Pasienio ruože Belovežo nacionalinio parko gilumoje pasieniečiai „atmušė maždaug 100 žmonių grupės ataką“, sakė atstovas.

Vis dėlto pajutę, kad dabar saugiai ir legaliai pasiekti ES mažai tikėtina, kai kurie migrantai renkasi grįžti namo. Šimtai Irako migrantų šeštadienį savo noru grįžo namo Irako oro linijų „Iraqi Airways“ skrydžiu iš Minsko į Erbilį. Kitas skrydis į Erbilį numatytas šeštadienio vakarą, praneša Minsko oro uostas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.