Lenkijos premjeras tikisi, kad Vokietija pakeis požiūrį į „Nord Stream 2“

Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis išreiškė viltį, kad būsimoji Vokietijos vyriausybė pakeis kursą dėl ginčijamo dujotiekio „Nord Stream 2“, kaltindamas Maskvą, kad ši naudoja projektą kaip ginklą prieš Ukrainą.

M. Morawieckis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
M. Morawieckis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2021, 1:09 PM

„Tikiuosi, kad naujoji Vokietijos vyriausybė padarys viską, kas įmanoma, kad „Nord Stream 2“ netaptų [Rusijos] prezidento [Vladimiro] Putino arsenalo ginklu“, – sekmadienį paskelbtame interviu agentūrai dpa sakė M. Morawieckis.

Projektas tampa „priemone šantažuoti Ukrainą ir Moldovą“, sakė jis. – Taip pat ir priemone manipuliuoti energijos kainomis.“

1 230 km ilgio dujotiekiu per Baltijos jūrą siekiama tiekti gamtines dujas iš Rusijos į Vokietiją aplenkiant Ukrainą. Jo statyba baigta, tačiau čiaupai lieka uždaryti, kol bus gautas reguliavimo institucijų leidimas.

Nauja vyriausybinė koalicija tarp socialdemokratų (SPD), žaliųjų ir laisvųjų demokratų (FDP) turėtų pradėti darbą gruodžio pradžioje.

Trečiadienį pristatytoje jų koalicijos sutartyje „Nord Stream 2“ tiesiogiai neminimas. Tačiau joje teigiama, kad „Europos energetikos teisė taip pat taikoma Vokietijos energetikos politikos projektams“.

Pasak derybininkų, ši formuluotė buvo ypač svarbi žaliesiems, nes jie nepritaria projektui. Tačiau FDP taip pat nusiteikusi skeptiškai, tuo tarpu SPD yra jam atviresnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu