Dėl jaunesniojo brolio pomėgio kurti ir pardavinėti ginklus žuvo 14-metė: buvo nušauta jo gamintu šautuvu

Trylikametis berniukas, kuris namie gamino ir pardavinėjo surenkamus ginklus, buvo suimtas dėl įtarimų, kad nušovė savo metais vyresnę sesutę vienu iš savo gamybos ginklų. Šią žinią pranešė JAV Džordžijos valstijos Daglaso apygardos šerifo biuras.

Amerikiečių policija.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Amerikiečių policija.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2021, 12:03 PM, atnaujinta Dec 7, 2021, 12:58 PM

Lapkričio 27 du asmenys atėjo į šeimos namus Daglasvilyje ketindami nusipirkti trylikamečio gaminto ginklo, trečiadienį pasakojo apygardos šerifas Timas Poundsas.

Visgi, vietoje to, kad nusipirktų ginklą, porelė jį pavogė iš paauglio ir pabėgo. Trylikametis šovė į bėglius, tačiau netyčia pataikė į savo keturiolikmetę seserį. Šerifo biuras identifikavo ją kaip Kyrą Scott. Tyrėjai teigia, kad ginklas buvo vienas iš berniuko kūrinių.

Kyros trylikametis brolis buvo suimtas. Taip pat policija sugavo vieną iš vagių: 19 metų amžiaus Yusefą Jabryilą McArthurą Elą. Trylikametis pripažino šaudęs, teigė šerifas T.Poundsas.

Policijos pranešime rašoma, kad trylikametis buvo apkaltintas žmogžudyste, o Y.J.McArthuras Elas buvo apkaltintas apiplėšimu ir žmogžudyste.

Daglaso apygardos advokatų biuras laukia, kol bus baigtas įvykio tyrimas, tada bus laukiama prokurorų nuosprendžio dėl galutinių kaltinimų, trečiadienį pranešė apygardos advokatė Dalia Racine.

Kol kas neaišku, ar kaltinamiesiems atstovauja kokie nors teisininkai.

Remiantis policijos spaudos pranešimu, namiškiai bandė vežti Kyrą į ligoninę, bet sustojo degalinėje, kur juos pasitiko paramedikai ir policininkai. Kyra buvo nuvežta į ligoninę, ten buvo patvirtintas mirties nuo sužeidimų faktas.

„Tai yra itin liūdna... motina prarado iškart du vaikus, – kalbėjo T.Poundsas. – Jis gamino tuos ginklus pats, nuo nulio, ir pardavinėjo juos gatvėse aplinkiniuose miestuose.“

Tyrėjai vis dar ieško, ar į istoriją nėra įsivėlę tretieji asmenys. Pats įvykis irgi toliau yra tiriamas.

Pareigūnai neatskleidė, kaip tiksliai Kyros Scott brolis gamino šautuvus bei nuo kada jis pradėjo juos pardavinėti.

Surenkamieji ginklai

„Vaiduoklių ginklai“ („angl. ghost guns) yra surenkami šautuvai. Dalys jiems dažnai gali būti įsigyjamos internete be serijos numerių. Tokių ginklų populiarumas kai kuriuose dideliuose miestuose pastaruoju metu itin išaugo.

Pagal JAV Teisingumo departmento gegužę darytą spaudos pranešimą, laikotarpiu nuo 2016 iki 2020 metų teisėsauga iš potencialių nusikaltimo vietų konfiskavo daugiau nei 23 tūkst. neregistruotų ginklų.

T.Poundsas laiko surenkamuosius ginklus didele problema, nes be serijos numerio tokie ginklai yra neatsekami.

„Tai kritiška ir kelia problemų teisėsaugai visame pasaulyje, – teigė jis. – Žmogus gali užsisakyti viską, ko reikia ginklui internete, jį pasigaminti ir šaudyti.“

Kyros šeima internetinėje aukų rinkimo platformoje, kurioje renka lėšas mergaitės laidotuvėms, apibūdina ją kaip „mieliausią mergaitę, kokią tik matė pasaulis.“

„Ji turėjo didžiulę širdį ir visada norėjo būti su šeima.“

Parengta pagal CNN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.