Už neteisėtą mokinio paskiepijimą nuo COVID-19 sulaikyta gamtos mokslų mokytoja

JAV gamtos mokslų mokytoja suimta už tai, kad savo namuose paskiepijo 17-metį mokinį.

JAV gamtos mokslų mokytoja suimta už tai, kad savo namuose paskiepijo 17-metį mokinį.<br>CBS, "Twitter" nuotr., lrytas.lt koliažas.
JAV gamtos mokslų mokytoja suimta už tai, kad savo namuose paskiepijo 17-metį mokinį.<br>CBS, "Twitter" nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2022, 9:45 AM, atnaujinta Jan 5, 2022, 11:14 AM

Pareigūnai teigia, kad Niujorke esančios mokyklos mokytoja Laura Russo, neturinti oficialios medicininės kvalifikacijos, buvo suimta už tai, kad, kaip įtariama, mokiniui suleido „COVID-19“ vakciną.

Policijos duomenimis, L.Russo mokiniui suleido vakciną savo namuose, nors neturėjo nei jokio teisinio leidimo skiepyti, nei berniuko tėvų sutikimo. 54-erių biologijos mokytoja buvo sulaikyta Naujųjų metų išvakarėse, ir jei bus nuteista, jai gresia keturi metai kalėjimo.

Pranešama, kad 17-metis berniukas norėjo gauti vakciną.

Tačiau netinkamai suleistos injekcijos gali būti pavojingos. Gydytojai ir licencijuoti medicinos darbuotojai turi patikrinti, ar vakcina nėra suklastota bei ar jos galiojimo laikas nėra pasibaigęs. Pacientų taip pat reikia paklausti apie jų ligos istoriją ir stebėti jų reakciją po injekcijos.

Policija teigimu, nėra aišku, kaip M. Russo gavo tariamą „COVID-19“ vakciną ir kokio prekės ženklo ji yra. Šiuo metu „Pfizer-BioNTech“ skiepai yra vieninteliai, kuriais leidžiama vakcinuoti jaunesnius nei 18 metų amerikiečius.

Niujorke įvykusio incidento vaizdo įraše matyti, kaip L.Russo sako paaugliui: „Tau viskas bus gerai. Tikiuosi.“

„Štai taip. Vakcina namuose“, – atsako jis.

Pareigūnai teigia, kad berniuko tėvai paskambino policijai iškart po to, kai jis grįžo namo ir papasakojo, kas nutiko.

„Ji buvo įsigijusi vakciną, – pareiškė policijos komisaras Patrickas Ryderis. – Tačiau vis dar tiriama, kaip ji ją gavo“.

Herrikso vidurinės mokyklos, kurioje dirbo M. Russo, kuratorius pareiškime nurodė, kad mokytoja „yra rajono darbuotoja, kuriai buvo uždrausta mokyti klasę ir kuri buvo perkelta į kitą darbą, iki tol, kol bus baigtas tyrimas“.

L.Russo yra kaltinama neteisėtu vertimusi profesine veikla.

Teismo posėdis numatytas sausio 21 d.

Parengta pagal BBC inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.