Iš Londono – perspėjimas partneriams: Europa turi sumažinti savo priklausomybę nuo rusiškų dujų

Jungtinės Karalystės valdžios institucijos nepritaria Rusijos antrojo eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą projektui „Nord Stream 2“ ir siekia įtikinti partnerius tokio požiūrio teisingumu, ketvirtadienį pareiškė JK užsienio reikalų sekretorė Liza Truss.

Jungtinės Karalystės valdžios institucijos nepritaria Rusijos antrojo eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą projektui „Nord Stream 2“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Jungtinės Karalystės valdžios institucijos nepritaria Rusijos antrojo eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą projektui „Nord Stream 2“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-06 15:52

„Europa turi sumažinti savo priklausomybę nuo rusiškų dujų. JK tebėra nusistačiusi prieš „Nord Stream 2“. Dirbu su sąjungininkais ir partneriais, kad parodyčiau jiems su šiuo projektu susijusią strateginę riziką“, – pabrėžė ji, kalbėdama parlamente.

L. Truss, kaip ir dauguma jos Vakarų kolegų, pakartojo, kad Rusijai grės griežtos sankcijos Ukrainos puolimo atveju.

„Bet kokia tolesnė karinė invazija į Ukrainą sukels plataus masto pasekmes, o ypač – koordinuotas sankcijas, kurių tikslas – skaudžiai smogti Rusijos interesams ir jos ekonomikai“, – akcentavo ji.

„JK dirba su partneriais dėl šių sankcijų. Mes kalbame apie galingas priemones, nukreiptas prieš Rusijos finansų sistemą ir fizinius asmenis“, – pridūrė L. Truss.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.