Filipinų sostinėje nepasiskiepijusiems draudžiama naudotis viešuoju transportu

Filipinų sostinėje Maniloje nuo koronaviruso nepasiskiepiję asmenys negali naudotis viešuoju transportu. Taip nuspręsta dėl augančio susirgimų skaičiaus 13 mln. gyventojų turinčiame Manilos regione, trečiadienį pranešė Transporto ministerija.

Filipinų sostinėje Maniloje nuo koronaviruso nepasiskiepiję asmenys negali naudotis viešuoju transportu.<br>AP/Scanpix nuotr.
Filipinų sostinėje Maniloje nuo koronaviruso nepasiskiepiję asmenys negali naudotis viešuoju transportu.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2022, 1:55 PM, atnaujinta Jan 12, 2022, 2:04 PM

Žmonės, kurie nori važiuoti autobusais ar traukiniais, turi pateikti skiepų pažymėjimą arba institucijų išduota pažymėjimą dėl taikomų išimčių.

Dėl savo autoritarinio stiliaus prieštaringai vertinamas Filipinų prezidentas Rodrigas Dutertė praėjusios savaitės pabaigoje pagrasino, kad, jei reikės, nesiskiepiję gyventojai bus sulaikomi, kai paliks savo namus.

110 mln. gyventojų turinčiuose Filipinuose iki šiol visiškai paskiepyta 48 proc. žmonių.

Trečiadienį pranešta apie daugiau kaip 28 00 naujų užsikrėtimo atvejų. Iš viso infekuotųjų nuo pandemijos pradžios registruota per 3 mln. Naujų atvejų skaičiai Filipinuose gruodį buvo smarkiai sumažėję, tačiau, be kita ko, dėl omikron atmainos plitimo vėl auga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.