Ukrainos rytuose per susirėmimus su separatistais žuvo vienas ukrainiečių karys

Ukraina trečiadienį pranešė, kad šalies rytuose per susirėmimus su Rusijos remiamais separatistais žuvo vienas ukrainiečių karys.

 Ukrainos rytuose per susirėmimus su separatistais žuvo vienas ukrainiečių karys.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Ukrainos rytuose per susirėmimus su separatistais žuvo vienas ukrainiečių karys.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2022, 12:07 PM

Apie naujausią incidentą pranešta prieš trečiadienį vyksiančias Rusijos ir NATO derybas šio konflikto klausimu ir Vašingtonui bei Kijevo sąjungininkams Europoje kaltinant Maskvą, kad ši rengiasi užpulti Ukrainą.

Pasak ukrainiečių kariuomenės, separatistai užpuolė jos pozicijas naudodami kulkosvaidžius ir kitokią ginkluotę. „Vienas Jungtinių pajėgų narys buvo mirtinai sužeistas“, – sakoma trečiadienį paskelbtame kariuomenės pranešime, kuriame priduriama, kad ukrainiečių kariai inicijavo atsakomąją ugnį.

Maskva kaltinama milžiniškų karinių pajėgų telkimu prie Ukrainos sienų. Kremlius kiek anksčiau apibūdino tai apsauga nuo esą besiartinančių Vakarų, ypač NATO, ir kaip sąlygą karių patraukimui įvardijo Vašingtono ir jo sąjungininkų saugumo garantijas.

Pirmadienį Ženevoje vykęs pirmasis JAV ir Rusijos įtampai mažinti skirtų derybų etapas baigėsi be aiškių rezultatų, tačiau trečiadienį NATO būstinėje Briuselyje abi šalys tęs dialogą.

Kijevas su prorusiškais separatistais kovoja nuo 2014 metų. Konfliktas iki šiol nusinešė daugiau kaip 13 tūkst. gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.