A. Lukašenka: vasarį planuojamos bendros Baltarusijos ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų pratybos

Vasario mėnesį planuojamos bendros Baltarusijos ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų pratybos. Tai pirmadienį pareiškė Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka per susitikimą, kuriame buvo aptarti abiejų šalių ginkluotųjų pajėgų bendrų operatyvinių pratybų planai.

A. Lukašenka ir V. Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A. Lukašenka ir V. Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2022, 1:02 PM, atnaujinta Jan 17, 2022, 1:04 PM

„Pratybas planavome pradėti vasarį. Nusistatykite tikslią datą, praneškite, kad mums nepriekaištautų, jog mes čia nei iš šio, nei iš to sutraukėme kažkokias pajėgas, kone kariauti rengiamės“, – sakė A. Lukašenka, jo žodžius citavo prezidento spaudos tarnyba.

Savo ruožtu gynybos ministras Viktoras Chreninas pranešė, kad su Rusija aptarti visi klausimai, data dar tikslinama, bet pradėti manevrus planuojama vasarį.

A. Lukašenkos teigimu, pratybos turėtų vykti prie vakarinių ir pietinių respublikos sienų. „Šiandien matome, kad šiame Vakarų ir Pietų regione, „Baltarusijos balkone“, turime surengti solidžias pratybas. (...) normalias pratybas pasirengiant konfrontacijai su šiomis jėgomis: Vakarais (Baltijos valstybės ir Lenkija) ir pietuose (Ukraina)“, – sakė A. Lukašenka.

Jis priminė, kad pernai gruodį su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu susitarta kartu vykdyti nenumatytą veiklą prie sąjunginės valstybės vakarinių sienų ir pietiniame respublikos flange. Pratybos vadinsis „Sąjungos ryžtas – 2022“ („Sojuznaja rešimost – 2022“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.