NATO imasi saugumo priemonių ir Baltijos jūroje: dislokavo karo laivą iš Nyderlandų

NATO dislokavo Baltijos jūroje Nyderlandų amfibinių atakų laivą „HNLMS Rotterdam“, pirmadienį pranešė Aljansas, tvyrant padidėjusiai įtampai tarp Vakarų šalių ir Rusijos.

NATO dislokavo Baltijos jūroje Nyderlandų amfibinių atakų laivą „HNLMS Rotterdam“<br>SIPA Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
NATO dislokavo Baltijos jūroje Nyderlandų amfibinių atakų laivą „HNLMS Rotterdam“<br>SIPA Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2022, 4:05 PM

Kaip rodo tinklalapio „Marinetraffic“ duomenys, laivas šiuo metu yra ties Švedijos pietine pakrante ir plaukia Danijai priklausančios Bornholmo salos link.

„Tai suplanuota pozicija. Esame ten, kad parodytume savo buvimą ir solidarumą su visu Aljansu“, – vienas NATO atstovas sakė Švedijos dienraščiui „Aftonbladet“.

Kaip rašo Estijos nacionalinis transliuotojas ERR, praeitą savaitę trys Rusijos jūrų desanto operacijų laivai atplaukė į Baltijos jūrą iš Šiaurės jūros. Praeitą penktadienį Švedija, kuri nėra NATO narė, reagavo į šį ir kitus Maskvos žingsnius, sustiprindama Gotlando saloje laikomas pajėgas.

Rusija šiuo metu yra sutelkusi apie 100 tūkst. karių prie sienos su Ukraina. Vakarų šalys baiminasi, kad Maskva galbūt planuoja įsiveržti į kaimyninę šalį.

Praeitą savaitę įvyko virtinė Rusijos pareigūnų susitikimų su JAV, NATO ir Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) atstovais, bet per šias derybas jokios aiškios pažangos nebuvo pasiekta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.