Vokietijoje fiksuotas naujų COVID-19 atvejų rekordas – per 100 tūkstančių

Vokietija trečiadienį pranešė, kad šalyje pirmą kartą nuo pandemijos pradžios per parą buvo nustatyta daugiau kaip 100 tūkst. naujų COVID-19 atvejų.

Koronavirusas Vokietijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas Vokietijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2022, 12:04 PM

Didžiausioje Europos ekonomikoje per praėjusią parą užregistruoti 112 323 COVID-19 atvejai ir mirė 239 koronavirusu užsikrėtę žmonės, pranešė epidemiologinę padėtį šalyje stebintis Roberto Kocho institutas (RKI).

Pastarųjų septynių dienų sergamumo koronavirusine infekcija rodiklis padidėjo iki 584,4 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Vokietija įvedė tam tikrų papildomų suvaržymų, siekdama suvaldyti viruso plitimą. Pagal sausio 7 dieną įsigaliojusias taisykles, pilnai pasiskiepiję ar koronavirusine infekcija persirgę asmenys į barus, restoranus ir kavines gali patekti tik turėdami neigiamą COVID-19 testą. Žmonėms, pasiskiepijusiems sustiprinančiąja doze, COVID-19 testas nereikalingas.

Taip pat įvesti socialinių kontaktų apribojimai: leidžiami ne daugiau kaip 10 žmonių arba dviejų namų ūkių privatūs susibūrimai, jei juose dalyvauja nepasiskiepijusių žmonių.

Vokietijoje rekordinis COVID-19 atvejų paros prieaugis užfiksuotas omikron tapus šalyje vyraujančia koronaviruso atmaina. Užsikrėtimai omikron atmaina sudaro daugiau kaip 70 proc. naujų atvejų.

Sveikatos apsaugos ministras Karlas Lauterbachas sakė, kad realus susirgimų skaičius gali būti dukart didesnis už oficialius duomenis.

Ministras transliuotojui RTL sakė, kad susirgimų toliau daugės, o pikas tikriausiai bus pasiektas vasario viduryje.

Kitos Europos šalys taip pat grumiasi su nauja susirgimų banga, paskatinta omikron atmainos atsiradimo. Kaimyninėje Prancūzijoje pastaruoju metu per parą vidutiniškai buvo fiksuojama apie 300 tūkst. naujų COVID-19 atvejų.

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas siekia, kad būtų įvesti privalomi skiepai. Šiuo metu iš 83 mln. šalies gyventojų pilnai pasiskiepiję 60 milijonų.

Tačiau šalyje, kur buvo sukurta „Pfizer/BioNTech“ vakcina nuo COVID-19, auga visuomenės pasipriešinimas privalomiems skiepams. Abejones dėl privalomų skiepų reiškia ir verslo interesus ginanti liberali Laisvoji demokratų partija (FDP) – mažesnioji O. Scholzo valdančiosios koalicijos partnerė.

Šimtai, o kartais ir tūkstančiai protestuotojų išeina į gatves reikšti nepritarimo vyriausybės kovos su COVID-19 strategijai ir planams įvesti privalomus skiepus.

Nepaisydamas augančio nepasitenkinimo O. Scholzas tvirtina, kad skiepai būtini.

„Aš tikiu, kad tai būtina, ir aktyviai to sieksiu“, – sakė kancleris praėjusią savaitę parlamente.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.