Kremlius: J. Bideno komentarai apie Ukrainos ir Rusijos konfliktą – „destabilizuojantys“

Kremlius ketvirtadienį pasmerkė JAV prezidento Joe Bideno komentarus, šiam pareiškus, kad Ukrainos puolimo atveju Rusijos lauktų „katastrofa“.

D. Peskovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D. Peskovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2022, 12:22 PM, atnaujinta Jan 20, 2022, 12:55 PM

Trečiadienį per spaudos konferenciją, skirtą paminėti savo pirmuosius metus JAV prezidento poste, J. Bidenas perspėjo Rusiją, kad ši brangiai sumokėtų, jei pradėtų Ukrainos puolimą. Tačiau tokie komentarai, anot Kremliaus atstovo Dmitrijaus Peskovo, gali „padėti destabilizuoti padėtį, nes gali kai kuriems karštakošiams Ukrainoje suteikti netikrų vilčių“.

Tačiau tuo pat metu D. Peskovas neatmetė galimybės surengti dar vienas Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir J. Bideno saugumo derybas.

Rusijai prie Ukrainos sienų sutelkus milžiniškas karines pajėgas, pradėta būgštauti, kad Maskva gali inicijuoti puolimą ir taip duoti pradžią dideliam konfliktui visoje Europoje. Nors Rusija tikina neturinti planų įsiveržti į Ukrainą, šalis mainais į padėties deeskalaciją pareikalavo saugumo garantijų.

JAV valstybės sekretorius Antony'is Blinkenas penktadienį Ženevoje susitiks su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu ir ten vėl sės prie bendro derybų stalo. A. Blinkenas trečiadienį pareiškė, kad JAV nereaguos į Rusijos prašymus pateikti rašytinius atsakymus į šalies reikalavimus ir vietoj to į priekį sieks eiti kitais keliais.

Tačiau D. Peskovas ketvirtadienį pabrėžė, kad Rusija toliau tikisi „artimiausiomis dienomis“ sulaukti raštiško atsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.