Tokijuje ir dar 12-oje Japonijos prefektūrų įsigaliojo sugriežtintas kovos su koronavirusu režimas

Penktadienį Tokijuje ir 12-oje Japonijos prefektūrų buvo įvestas sugriežtintų priemonių prieš koronaviruso plitimą režimas. Jis galios iki vasario 13 d.

 COVID-19 Japonijoje.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
 COVID-19 Japonijoje.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-21 11:47

Be Tokijo, ribojimai paskelbti su juo besiribojančiose Saitamos, Tibos ir Kanagavos prefektūrose. Ribojamosios priemonės taip pat taikomos Gifu, Aičio, Mijė, Kumamoto, Mijadzakio ir Nagasakio prefektūrose. Jose iš viso gyvena daugiau kaip 50 mln. žmonių.

Įvedus sugriežtintų priemonių režimą, ribojamas visuomeninio maitinimo įmonių ir kitų įstaigų darbas, taip pat masinių renginių organizavimas.

Japonijoje koronaviruso plitimo sparta buvo gana maža iki pat gruodžio vidurio, kai, pasirodžius omikron atmainai, sergamumas ėmė smarkiai didėti.

Dabar visoje šalyje, taip pat ir Tokijuje, fiksuojami naujų užsikrėtimo atvejų paros prieaugio antirekordai, bet mirštamumas ir sunkios būklės pacientų skaičius tebėra nedideli.

Sausio 20 d. Japonijoje per parą kovonavirusas buvo diagnozuotas 42 tūkst. žmonių – daugiausiai nuo pandemijos pradžios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.