Britų karinis jūrų laivynas dėl migrantų patruliuos Lamanšo sąsiauryje

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas ketvirtadienį sakė, jog šalies karinis jūrų laivynas perims patruliavimą Lamanšo sąsiauryje, kad į šalį nepastebėti nepatektų jokie iš Prancūzijos plaukiantys migrantai.

Borisas Johnsonas.<br>Zuma Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Borisas Johnsonas.<br>Zuma Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2022, 2:39 PM

„Nuo šiandien Karališkasis jūrų laivynas perims iš sienos apsaugos pajėgų operatyvinį vadovavimą sąsiauryje, kad nė vienas laivelis nepatektų į JK nepastebėtas“, – sakė B. Johnsonas, paskelbdamas planą siųsti Lamanšą perplaukusius migrantus į Ruandą.

B. Johnsonas paskelbė apie papildomas lėšas laivams, lėktuvams ir sekimo įrangai, kad būtų galima efektyviau patruliuoti Lamanšo sąsiauryje ir sulaikyti prekeivius žmonėmis.

„Tai pasiųs aiškią žinią tiems, kas valdo šiuos laivus. Jei rizikuojate kitų žmonių gyvybėmis sąsiauryje, rizikuojate savo gyvenimą praleisti kalėjime“, – sakė jis.

Ruanda pasirašė milijonų dolerių vertės susitarimą su JK dėl Didžiojoje Britanijoje esančių prieglobsčio prašytojų ir migrantų priėmimo, ketvirtadienį pranešė ši Rytų Afrikos valstybė.

Šis susitarimas yra dalis Britanijos vyriausybės pastangų kovoti su nelegalia migracija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.