Netoli Tuniso nuskendo 750 tonų dyzelino gabenęs tanklaivis

Šeštadienį Gabeso įlankoje prie Tuniso pietryčių pakrantės nuskendo tanklaivis, iš Egipto į Maltą gabenęs 750 tonų dyzelino, pranešė vietos teismo atstovas.

Šeštadienį Gabeso įlankoje prie Tuniso pietryčių pakrantės nuskendo tanklaivis.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Šeštadienį Gabeso įlankoje prie Tuniso pietryčių pakrantės nuskendo tanklaivis.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2022, 3:29 PM

„Šį rytą laivas nuskendo Tuniso teritoriniuose vandenyse. Šiuo metu nuotėkio nefiksuojama“ – pranešė Mohamedas Karray ir pridūrė, kad „nelaimių prevencijos komitetas sušauks posėdį, kad nuspręstų, kokių priemonių reikia imtis“.

Su Pusiaujo Gvinėjos vėliava plaukiojęs laivas „Xelo“ iš Egipto Dumjato uosto vyko į Maltą ir penktadienio vakarą dėl prastų oro sąlygų paprašė leidimo įplaukti į Tuniso vandenis.

Remiantis Tuniso aplinkos ministerijos pranešimu, vanduo pradėjo semti laivą jam esant maždaug už septynių kilometrų nuo kranto Gabeso įlankoje ir apsėmė mašinų skyrių.

Pranešime teigiama, kad Tuniso institucijos evakavo septynių narių įgulą.

M. Karray teigimu, laivo kapitonas gruzinas, keturi turkai ir du azerbaidžaniečiai buvo trumpam paguldyti į ligoninę patikrinimui, o dabar yra apsistoję viešbutyje.

Gynybos, Vidaus reikalų, Transporto ir muitinės ministerijos deda pastangas, kad būtų išvengta „jūrinės aplinkos katastrofos regione ir apribotas jos poveikis“, nurodė Aplinkos ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.