Rusija oficialiai grasina visoms šalims, kurios ginklais padeda Ukrainai

Diplomatinis demaršas buvo paskelbtas po to, kai Prezidentas J. Bidenas patvirtino, kad Ukrainai tiekiamų ginklų asortimentas bus smarkiai išplėstas.

Putino susitikimas su Rusijos saugumo taryba.<br> Zuma Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Putino susitikimas su Rusijos saugumo taryba.<br> Zuma Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2022, 8:24 AM, atnaujinta Apr 16, 2022, 8:31 AM

Rusijos užsienio reikalų ministerija patvirtino žiniasklaidos pranešimus apie notos Jungtinėms Valstijoms dėl ginklų tiekimo Ukrainai išsiuntimą.

Šią informaciją patvirtino oficiali Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova – pasak jos, panaši nota buvo išsiųsta „visoms šalims“.

Diplomatinis demaršas paskelbtas po to, kai JAV prezidentas J. Bidenas patvirtino smarkiai išplėstą ginklų tiekimą Ukrainai – 800 mln. dolerių vertės paketą, į kurį įeina 155 mm haubicos, bepiločiai lėktuvai ir šarvuočiai, taip pat papildomi nešiojamieji priešlėktuviniai ir prieštankiniai ginklai.

Rusijos ambasada Vašingtone išsiuntė Valstybės departamentui rusų kalba su vertimu parašytą dokumentą „Dėl Rusijos susirūpinimo dėl masinio ginklų ir karinės įrangos tiekimo Kijevo režimui“.

Rusija kaltino sąjungininkus pažeidus „griežtus principus“ dėl ginklų perdavimo į konfliktų zonas ir nekreipiant dėmesio į „grėsmę, kad Ukrainoje į radikalių nacionalistų, ekstremistų ir banditų formuočių rankas gali patekti labai pavojingų ginklų“.

„Raginame Jungtines Valstijas ir jų sąjungininkes sustabdyti neatsakingą Ukrainos militarizavimą, kuris sukelia nenuspėjamų pasekmių regioniniam ir tarptautiniam saugumui“, – rašoma notoje.

Parengta pagal UNIAN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti