Rusijos ambasadorius neigia melavęs Airijos visuomenei dėl Ukrainos

Rusijos ambasadorius Airijoje neigė melavęs dėl savo šalies invazijos į Ukrainą. Likus kelioms dienoms iki karo pradžios Jurijus Filatovas „beprotiška“ vadino prielaidą, kad Rusija įsiverš į Ukrainą.

Jurijus Filatovas.<br>„Twitter“ nuotr.
Jurijus Filatovas.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2022, 9:53 AM

Trečiadienio vakarą J. Filatovas pripažino galėjęs nežinoti naujausios informacijos, bet sakė nemelavęs. „Gali būti, kad nežinojau visų aplinkybių“, – sakė jis. „Kaip galite įsivaizduoti, nebūtinai su visais ambasadoriais konsultuojamasi labai sudėtingomis ​​ir besikeičiančiomis situacijomis“.

Tačiau jis neigė, kad jam taip pat buvo meluojama. „Noriu pasakyti, kad tam tikromis aplinkybėmis vienintelis būdas apginti Donbasą ir mūsų pačių strateginius interesus – nutraukti kančias, kurios truko aštuonerius metus – buvo speciali karinė operacija“.

Išsamiame interviu radijui RTE J. Filatovas neigė, kad Rusija įsiveržė į Ukrainą ar sukėlė karą. „Tai nėra karas karine prasme. Karas yra visapusis puolimas, be jokių apribojimų“. Jis sakė, kad tai, kas vyksta Ukrainoje, yra „chirurginė“ operacija. Jis taip pat neigė pranešimus apie Rusijos kariuomenės įvykdytus žiaurumus ir teigė, kad jo šalis nedalyvavo žudant civilius Bučoje.

J. Filatovas teigė žinąs apie Airijos žmonių pyktį dėl karo, tačiau pridūrė, kad visuomenė tapo propagandos auka. „Žinau, kad daug žmonių pyksta, suprantu jų jausmus. Niekas nebūtų patenkintas kasdien gaunamais vaizdais ir naujienomis. Aš juos suprantu (...) Jie yra paveikti propagandinio karo. Sakykime tiesiai šviesiai.“

J. Filatovas kalbėjo po to, kai Rusijos energetikos bendrovė „Gazprom“ nutraukė dujų eksportą į Lenkiją ir Bulgariją, o kai kurie Vakarų lyderiai šį žingsnį pasmerkė kaip „šantažą“. „Manau, kad tai neturėtų stebinti, nes mes visą laiką įspėjome, atsidūrę tokioje padėtyje, kai mūsų aukso ir valiutos atsargos iš esmės buvo pavogtos. Neturėjome kito pasirinkimo kaip informuoti savo klientus, kad vienintelė galimybė tęsti dujų tiekimus yra mokėti už tiekimus rubliais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.