Didžiojo septyneto lyderiai sekmadienį vaizdo ryšiu kalbėsis su V. Zelenskiu

Didžiojo septyneto (G-7) lyderiai sekmadienį surengs derybas vaizdo ryšiu su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, pranešė Vokietijos, šiuo metu pirmininkaujančios turtingųjų šalių klubui, vyriausybės atstovė.

G7 susitikimas.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
G7 susitikimas.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-06 13:41, atnaujinta 2022-05-06 15:16

„Vokietijos kancleris [Olafas Scholzas] surengs trečią vaizdo konferenciją nuo šių metų pradžios su savo partneriais G-7“, – penktadienį sakė atstovė Christiane Hoffmann. Ji pažymėjo, kad gegužės 8-oji yra „istorinė data, žyminti Antrojo pasaulinio karo Europoje pabaigą“.

„Per ją bus aptarti aktualūs klausimai, ypač padėtis Ukrainoje. Dalyvaus Ukrainos prezidentas V.Zelenskis, kuris praneš apie dabartinę padėtį jo šalyje“, – sakė Ch. Hoffmann.

JAV prezidentas Joe Bidenas trečiadienį pareiškė esąs „atviras“ platesnių sankcijų Rusijai įvedimui. Jis taip pat pažadėjo artimiausiomis dienomis aptarti baudžiamąsias priemones su G-7 sąjungininkais.

„Esame visada atviri papildomoms sankcijoms“, – teigė J. Bidenas, Europos Sąjungai paskelbus planus uždrausti rusiškos naftos importą ir kitas naujas priemones, skirtas nubausti Maskvą už invaziją į Ukrainą.

„Šią savaitę aptarsiu su G-7 nariais, ką ketiname daryti ir ko neketiname“, – žurnalistams sakė prezidentas.

Šis turtingųjų valstybių klubas vienija Kanadą, Prancūziją, Italiją, Japoniją, Jungtinę Karalystę, Jungtines Valstijas ir Vokietiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.