ES pasiuntinys Teherane susitiko su Irano branduoliniu derybininku

Europos Sąjungos branduolinių derybų su Iranu koordinatorius Enrique Mora trečiadienį Teherane surengė derybas su vyriausiuoju Islamo respublikos derybininku, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Europos Sąjungos branduolinių derybų su Iranu koordinatorius Enrique Mora trečiadienį Teherane surengė derybas su vyriausiuoju Islamo respublikos derybininku.<br>„Twitter“ nuotr.
Europos Sąjungos branduolinių derybų su Iranu koordinatorius Enrique Mora trečiadienį Teherane surengė derybas su vyriausiuoju Islamo respublikos derybininku.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2022, 1:53 PM

E. Moros ir Irano viceprezidento Ali Bagheri susitikimas „vyksta šiuo metu“, pranešė valstybinė naujienų agentūra IRNA, išplatinusi susitikimo nuotraukas, bet nepateikusi daugiau informacijos.

Pasaulio galingųjų ir Irano derybos įstrigusios nuo kovo vidurio, derybininkams siekiant grįžti prie reikšmingo susitarimo apriboti Islamo respublikos branduolinę programą mainais į sankcijų sušvelninimą. E. Mora vaidina svarbų vaidmenį tarpininkaujant Jungtinėms Valstijoms ir Iranui per metus trunkančias derybas Vienoje siekiant atkurti susitarimą, žinomą kaip Bendras visapusis veiksmų planas (JCPOA). Dėl jo 2015 metais susitarė Iranas ir penkios nuolatinės Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos narės Didžioji Britanija, Kinija, Prancūzija, Rusija ir JAV bei Vokietija. Tačiau 2018 m., valdant tuometiniam prezidentui Donaldui Trumpui, JAV vienašališkai pasitraukė iš susitarimo ir vėl įvedė griežtas ekonomines sankcijas, paskatinusias Iraną pradėti anuliuoti savo įsipareigojimus.

Balandžio pabaigoje Iranas paragino „kuo greičiau“ surengti naują susitikimą, kad būtų žengta susitarimo atkūrimo link. Irano užsienio reikalų ministerijos atstovas Saeedas Khatibzadehas pirmadienį sakė, kad E. Moros vizitas „nukreipia derybas tinkama linkme“, tačiau pridūrė, jog tai nereiškia, kad jis atvyks su „nauja žinia“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.