Ištremtas buvęs Ispanijos karalius po dvejų metų grįžo namo

Buvęs Ispanijos karalius ketvirtadienį grįžo pirmojo vizito nuo tada, kai beveik prieš dvejus metus po virtinės finansinių skandalų išvyko iš šalies.

Buvęs Ispanijos karalius ketvirtadienį grįžo pirmojo vizito nuo tada, kai beveik prieš dvejus metus po virtinės finansinių skandalų išvyko iš šalies.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Buvęs Ispanijos karalius ketvirtadienį grįžo pirmojo vizito nuo tada, kai beveik prieš dvejus metus po virtinės finansinių skandalų išvyko iš šalies.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2022, 9:12 PM

Pasak AFP korespondento įvykio vietoje, Jonas Karolis I privačiu lėktuvu atvyko į šiaurės vakarų Vigo miestą prieš trijų dienų regatą gretimame Sanjenjo kurorte. Joje dalyvauja jo jachta „Bribon“ – ispaniškai reiškia „niekšas“ – ir tai yra tas pats laivas, su kuriuo jis ir jo įgula 2017 m. iškovojo pasaulio buriavimo titulą.

Vigo oro uoste jį pasitiko vyriausioji dukra princesė Elena, kuri jį apkabino prieš sėdant į automobilį, kuris jį nuvežė į Sanjenjo.

Pirmadienį jis vyksta į Madridą aplankyti žmonos Sofios, sūnaus karaliaus Pilypo VI ir kitų šeimos narių ir tą pačią dieną išvyksta į Abu Dabį, „kur įkūrė savo nuolatinę gyvenamąją vietą“, trečiadienio vakarą pranešė rūmai. Ten jis gyvena nuo tada, kai 2020 m. rugpjūčio mėnesį išvyko į savanorišką tremtį.

Šis vizitas atspindi buvusio karaliaus „norą reguliariai aplankyti savo šeimą ir draugus Ispanijoje“, sakoma pranešime ir nurodoma, kad tokie susibūrimai vyks „privačioje aplinkoje“.

Anot Ispanijos žiniasklaidos, ministro pirmininko Pedro Sanchezo vyriausybė griežtai prieštaravo, kad jam būtų leista nakvoti karališkojoje rezidencijoje, Zarzuelos rūmuose. Kietosios linijos kairiųjų partija „Podemos“, P. Sanchezo jaunesnioji koalicijos partnerė, pareiškė pasipiktinimą dėl jo vizito.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.