Pentagono atstovas J. Kirby keičia pareigas, dirbs Baltuosiuose Rūmuose

Pentagono atstovas Johnas Kirby prisijungs prie JAV Nacionalinio saugumo tarybos kaip strateginės komunikacijos koordinatorius, penktadienį paskelbė Baltieji Rūmai.

Johnas Kirby'is.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Johnas Kirby'is.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 21, 2022, 2:11 PM

Kaip nurodoma pranešime, buvęs admirolas koordinuos „tarpžinybines pastangas aiškinti Jungtinių Valstijų politiką, ir (veiks) kaip aukšto rango administracijos balsas susijusiais klausimais“.

„Johnas supranta JAV užsienio ir gynybos politikos sudėtingumą ir puikiai atstovaus administracijai svarbiais nacionalinio saugumo klausimais“, – sakoma prezidento Joe Bideno pareiškime.

J. Kirby yra viešųjų ryšių pareigūnas, ėjęs įvairias pareigas Pentagone ir JAV Valstybės departamente, ypač kaip pastarojo atstovas spaudai Baracko Obamos administracijos metu.

Donaldo Trumpo prezidentavimo metais jis dirbo naujienų televizijos CNN karinių ir diplomatinių reikalų analitiku.

J. Kirby tapo ypač svarbus J. Bideno administracijoje, Rusijai įsiveržus į Ukrainą vasario mėnesį, daugiausia dėl savo kasdienių spaudos konferencijų, kurie buvo transliuojami tiesiogiai.

„Tiesiog niekur nėra kito tokio komunikatoriaus, kaip jis“, – sakoma jo buvusio vadovo, JAV gynybos sekretoriaus Lloydo Ostino pareiškime.

Nacionalinė saugumo taryba pataria Amerikos prezidentui užsienio politikos klausimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.