Ukrainiečiai rusų katastrofą prie Bilohorivkos vadina didžiausia nuo Antrojo pasaulinio karo laikų: „Kažkoks savižudžių klubas“

Severodoneckas Luhanske yra paskutinis ukrainiečių pasipriešinimo židinys, todėl rusai nori šio miesto, kad galėtų užimti visą Luhanską ir tada persikelti į Donecką.

Neseniai katastrofiškai pasibaigęs jų bandymas kirsti Donecko upę ties Bilohorivkos kaimu, siekiant apsupti Severodonecką ir užimti visą Luhanską, reiškė dramatišką karinio plano perrašymą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Neseniai katastrofiškai pasibaigęs jų bandymas kirsti Donecko upę ties Bilohorivkos kaimu, siekiant apsupti Severodonecką ir užimti visą Luhanską, reiškė dramatišką karinio plano perrašymą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-21 15:19

Neseniai katastrofiškai pasibaigęs jų bandymas kirsti Donecko upę ties Bilohorivkos kaimu, siekiant apsupti Severodonecką ir užimti visą Luhanską, reiškė dramatišką karinio plano perrašymą.

Ukrainos kariuomenė tą dieną pasiekė vieną didžiausių pasiekimų per visą karo laikotarpį, kuris, jos teigimu, yra didžiausia karinė pergalė nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.

Dabar ši vietovė šalia Donecko upės yra rusų karinės technikos kapinės.

„Kažkoks savižudžių klubas“

Vakarinėje upės pusėje esančioje išdegintoje dirbamoje žemėje matyti iššaudyti šoviniai, nesprogusi amunicija, granatos ir sudegę karinės technikos korpusai.

Čia, ukrainiečių teigimu, žuvo šimtai rusų karių, kuriems nepavyko įgyvendinti nesėkmingo plano.

Jie bandė statyti pontoninius tiltus per upę, prisidengdami dūmais, tačiau ukrainiečiai laukė ir pradėjo nuožmią gynybą – apšaudė, jų teigimu, rusų batalioną, sunaikindami apie 70 transporto priemonių ir šimtus karių.

„Atrodo, kad jie buvo kažkoks savižudžių klubas arba jų vadai jais nesirūpino, – „Sky News“ pasakojo Jurijus. – Tai keista. Jie tiesiog pasiuntė juos mirti... ir jie vykdė kvailus, kvailus savo vadų įsakymus.“

Pergalė tik sustiprino ukrainiečių moralę ir kartu, matyt, sukėlė tikrą galvos skausmą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

Privertė rusus pakeisti taktiką

Po nesėkmingų bandymų apsupti sostinę Kijevą ar antrąjį pagal dydį šalies miestą Charkovą žeminanti katastrofa prie Bilohorivkos paskatino keisti kryptį, vis dėl to rusai nesutinka atsisakyti ambicijų užimti Severodonecką.

Jie neseniai perkėlė puolimą kelis kilometrus į pietus ir intensyviai koncentruojasi į Soledaro miestą, kuris gali būti plano atkirsti Severodonecką įžanga.

Soledaras už tai moka raketomis ir nuolatinėmis atakomis. Miestelio pagrindinės gatvės viduryje yra didžiulis krateris. Čionykštis teatras virtęs griuvėsiais.

Parengta pagal „Sky News“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.