Jungtinių Arabų Emyratų sostinėje per dujų sprogimą žuvo du žmonės, dar 120 sužeisti

Jungtinių Arabų Emyratų sostinės Abu Dabio restorane sprogus dujų balionui žuvo du žmonės ir dar 120 buvo sužeisti, pranešė policija.

Jungtinių Arabų Emyratų sostinės Abu Dabio restorane sprogus dujų balionui žuvo du žmonės ir dar 120 buvo sužeisti.<br>AP/Scanpix nuotr.
Jungtinių Arabų Emyratų sostinės Abu Dabio restorane sprogus dujų balionui žuvo du žmonės ir dar 120 buvo sužeisti.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2022, 10:25 AM

Pirminiais duomenimis, 64 žmonės patyrė nesunkių sužalojimų, 56 – vidutinio sunkumo, o du žmonės mirė, socialiniame tinkle „Twitter“ nurodė policija.

Pirmadienį driokstelėjęs sprogimas sukėlė gaisrą, kuris padarė žalos šešių pastatų ir kelių parduotuvių fasadams, pridūrė policija.

Pasak policijos, keturių per gaisrą nukentėjusių pastatų gyventojai buvo „saugiai“ evakuoti ir šiuo metu jiems ieškoma laikino būsto.

Abu Dabio policijos paskelbtose nuotraukose matyti, kaip į nelaimės vietą atvykę gelbėtojai teikia pagalbą ant neštuvų gulinčiam žmogui, o visas šaligatvis nuklotas nuolaužomis ir stiklo šukėmis.

Vienas liudininkas laikraščiui „The National“ sakė, kad apie pietus išgirdo du sprogimus.

„Pirmas sprogimas buvo nestiprus. Žmonės iškart puolė skambinti ugniagesiams ir policijai“, – sakė vyras.

„Netrukus driokstelėjo antras, galingas, sprogimas. Jo banga sudrebino pastatų langus. Dalis jų išdužo“, – pasakojo jis.

Pareigūnai sakė neturintys duomenų, kad sprogimas galėjo būti sukeltas tyčia.

JAE tebegalioja aukštesnio lygio saugumo parengtis po sausio 17 dieną Jemeno husių sukilėlių surengtos drono ir raketų atakos Abu Dabyje, per kurią žuvo trys naftos sektoriaus darbuotojai.

Nuo to laiko valdžios institucijos užkirto kelią trims panašioms atakoms, įskaitant vieną, už kurią atsakomybę prisiėmė menkai žinoma kovotojų grupė, susijusi su Irake veikiančiomis proiranietiškomis grupuotėmis.

JAE priklauso Saudo Arabijos vadovaujamai karinei koalicijai, kuri nuo 2015 metų padeda Jemeno vyriausybei kovoti su Irano remiamais husių sukilėliais, kontroliuojančiais sostinę Saną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?