Brazilijoje liūtys nusinešė 44 žmonių gyvybes, 56 žmonės laikomi dingusiais be žinios

Brazilijos šiaurės rytų Pernambuko valstiją nuo antradienio skalavusios liūtys nusinešė mažiausiai 44 žmonių gyvybes, o dar 56 dingo be žinios, sekmadienį pranešė vyriausybė, paskelbusi atnaujintą aukų skaičių.

Brazilijoje liūtys nusinešė 34 žmonių gyvybes.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Brazilijoje liūtys nusinešė 34 žmonių gyvybes.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2022, 2:26 PM, atnaujinta May 29, 2022, 6:44 PM

„Užregistravome 44 žuvusiuosius, 56 dingusius be žinios, 25 sužeistuosius, 3 957 be pastogės ir 533 perkeltuosius“, – per spaudos konferenciją Pernambuko valstijos sostinėje Resifėje teigė regioninės plėtros ministras Danielis Ferreira.

Anksčiau buvo paskelbta, kad 29 žuvo penktadienį.

„Nuo praėjusio trečiadienio iki šio šeštadienio vidurdienio valstijoje užregistruotos 34 mirtys“, – buvo sakoma Civilinės gynybos tarnybos pranešime.

Dramatiškiausias įvykis užfiksuotas ankstyvą šeštadienio rytą, kai Žardim Monteverdės bendruomenėje, įsikūrusios tarp Resifės ir Žabuatauno dos Gvararapeso savivaldybės, per didelę nuošliaužą žuvo 19 žmonių.

Dar šeši žmonės žuvo per nuošliaužoje Kamaražibės savivaldybėje. Du žmonės mirė Resifėje ir dar vienas – Žabuataune dos Gvararapese.

Pasak Civilinės gynybos tarnybos, dar penki žmonės žuvo kiek anksčiau šią savaitę.

Vietos spauda pranešė, kad trys žmonės žuvo dėl nuošliaužos Olindos mieste. Ten pat žuvo ir į kanalą įkritęs ketvirtas žmogus.

Smarkių liūčių keliamas potvynių ir nuošliaužų pavojus privertė beveik 1 tūkst. žmonių palikti savo namus.

Prezidentas Jairas Bolsonaro socialiniame tinkle „Twitter“ išreiškė „liūdesį ir solidarumą su šios liūdnos nelaimės aukomis“ ir pareiškė, kad jo vyriausybė padarys viską, kas įmanoma, kad „sumažintų kančias“.

Jis pridūrė, kad ginkluotųjų pajėgų, Gynybos ministerijos ir Pilietybės ministerijų komandos yra dislokuotos „padėti pagalbos operacijoms ir suteikti reikiamą pagalbą nukentėjusioms šeimoms“.

Pasak meteorologės Estael Sias, smarkios liūtys, apėmusios Pernambuką ir, kiek mažesniu mastu, keturias kitas šiaurės rytų valstijas, yra tipiško sezoninio reiškinio, vadinamo „atogrąžų bangomis“, rezultatas.

Meteorologės teigimu, tai yra „atmosferos trikdžių“ zonos, kurios persikelia iš Afrikos žemyno į Brazilijos šiaurės rytų pakrantės regioną.

„Kituose Atlanto regionuose dėl šio nestabilumo kyla uraganai, tačiau Brazilijos šiaurės rytuose gali būti daug lietaus ir net perkūnija“, – pridūrė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.