Rados pirmasis vicepirmininkas: po Bučos nėra kito kelio, kaip tik eiti iki pergalės

Po Kremliaus karo nusikaltimų Bučoje ir kituose miestuose Ukrainai nebėra kito kelio kaip tik eiti iki pergalės, sako Vilniuje viešintis Aukščiausiosios Rados pirmininko pirmasis pavaduotojas Oleksandras Kornijenka.

Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininko pirmasis pavaduotojas Oleksandras Kornijenka.<br>„Twitter“ nuotr.
Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininko pirmasis pavaduotojas Oleksandras Kornijenka.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2022, 6:19 PM

„Po tų nusikaltimų, kuriuos Rusija atliko Bučoje, Mariupolyje, Hostomelyje mes nebeturime kitų argumentų kaip tik eiti iki galo ir kovoti su rusais iki galutinės pergalės“, – pirmadienį per spaudos konferenciją Ukrainos ambasadoje Vilniuje sakė O. Kornijenka.

Komentuodamas Vakaruose pasigirstančius pareiškimus, kad Ukraina dėl taikos galėtų atsisakyti okupuotų teritorijų, Aukščiausiosios Rados vicepirmininkas pabrėžė, kad tam priešintųsi per 80 proc. Ukrainos gyventojų.

„Mes, kaip ir bet kokia demokratija, kreipiame dėmesį į piliečių nuomonę, ir daugiau nei 85 proc. mūsų piliečių prieš bet kokią kompromisinę poziciją su Rusija dėl Ukrainos teritorijų“, – pažymėjo Ukrainos atstovas.

Kalbėdamas apie Rusijos blokuojamus Ukrainos grūdus O. Kornijenka teigė, kad pasaulis turi ieškoti bendrų sprendimų gresiančiai maisto krizei spręsti ir tai neturi būti padaryta tik Ukrainos sąskaita.

„Kalbant apie bado grėsmę, turėtumėte ieškoti politinių sprendimų diplomatinio dialogo keliu ir rasti bendrą sprendimą, o ne ieškoti kompromiso Ukrainos teritorijos sąskaita. Reikia sprendimo, kaip padaryti bendrą konvojų lydint grūdus ar ieškoti kitų priemonių“, – kalbėjo politikas.

Jis taip pat padėkojo Lietuvai už paramą, ypač perkant droną „Bayraktar“.

„Mes labai dėkingi Lietuvos tautai už paramą, kuri buvo surinkta pirkti „Bayaktar“, mus tai nustebino, kad per tiek laiko galima surinkti tiek pinigų. Tikiuosi, kad jūs ir su kitomis valstybėmis pasidalysite patirtimi, ir žinau, kad tų lėšų rinkimas taip ir nesustojo, gal mums pavyks ne vieną o du „Bayraktar“ nusipirkti“, – kalbėjo O. Kornijenka.

Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininko pirmasis pavaduotojas Vilniuje dalyvavo Seime vykusioje NATO Parlamentinės Asamblėjos plenarinėje sesijoje. Joje priimtos deklaracijos dėl paramos Ukrainai, sankcijų Rusijai.

Ši sesija buvo suplanuota Kijeve, bet, Rusijai pradėjus invaziją į Ukrainą, ji perkelta į Vilnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.