Floridoje dvimetis vaikas netyčia nušovė savo tėvą

Floridoje vienas dvimetis netyčia nušovė savo tėvą, berniuko tėvams be priežiūros palikus užtaisytą pistoletą, pirmadienį pranešė vietos valdžia.

Floridoje vienas dvimetis netyčia nušovė savo tėvą.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Floridoje vienas dvimetis netyčia nušovė savo tėvą.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2022, 1:33 PM

Gegužės 26-ąją skambučio sulaukę pareigūnai atvykę į aukos namus rado vaiko motiną Marie Ayala, dariusią dirbtinį kvėpavimą savo vyrui Reggie Mabry.

Iš pradžių teisėsaugos pareigūnai manė, kad 26 metų vyras, netrukus miręs ligoninėje, nusišovė. Tačiau vyresnysis iš poros trijų vaikų vėliau tyrėjams pasakė, kad nuleistuką nuspaudė jo dvimetis brolis, per spaudos konferenciją sakė Orindžo apygardos šerifas Johnas Mina.

Pistoletas buvo maišelyje, kurį R. Mabry buvo palikęs ant grindų, o vaikas jį surado ir šovė tėvui į nugarą, kai šis žaidė vaizdo žaidimą kompiuteriu, nurodoma teismo dokumentuose.

Penki šeimos nariai, įskaitant penkių mėnesių mergaitę, incidento metu buvo tame pačiame kambaryje.

Pasak šerifo, abu tėvai tuo metu buvo lygtinai paleisti iš pataisos įstaigos. Pora buvo pripažinta kalta dėl besikartojančių vaikų nepriežiūros ir narkotikų vartojimo atvejų.

„Ginklų savininkai, tinkamai nesaugantys savo šaunamųjų ginklų, yra vos per plauką nuo vienos iš šių tragedijų, įvykstančių jų namuose“, – perspėjo J. Mina.

„Dabar šie maži vaikai faktiškai neteko abiejų savo tėvų. Jų tėvas žuvo, jų motina – kalėjime, o mažam vaikui tenka gyventi žinant, kad jis nušovė savo tėvą“, – pridūrė šerifas.

Tokios tragedijos Jungtinėse Valstijose nėra retos.

2021 metų rugpjūtį kitas dvimetis vaikas rado „Šunyčių patrulių“ (PAW Patrol) prekės ženklo kuprinėje paliktą ginklą ir nušovė savo motiną į galvą, kai ši dalyvavo vaizdo konferencijoje.

Naujausias nelaimingas atsitikimas įvyko, šalyje vykstant diskusijoms dėl ginklų kontrolės po virtinės aukų pareikalavusių masinių šaudynių, tokiose vietose kaip prekybos centras, ligoninė ir pradinė mokykla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.