JAV pažadėjo visomis išgalėmis siekti, kad Iranas niekada neturėtų branduolinio ginklo

JAV pasitelks „visas turimas nacionalines galias“, kad Iranas niekada neturėtų branduolinio ginklo. Tokį įsipareigojimą ketvirtadienį patvirtino JAV prezidentas Joe Bidenas, Jeruzalėje pasirašęs bendrą saugumo deklaraciją su Izraelio premjeru Jairu Lapidu.

J. Bidenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr. 
J. Bidenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 14, 2022, 3:37 PM

Šiuo dokumentu abi šalys taip pat patvirtino „nenutrūkstamus tarpusavio ryšius“ bei „nepalaužiamą JAV įsipareigojimą Izraelio saugumui“.

Be to, deklaracijoje atsižvelgiama į platesnius Izraelio būgštavimus dėl Irano, konkrečiai – pastarosios šalies paramą islamistų grupuotėms „Hamas“, „Islamo džihadas“ ir „Hezbollah“, ir minimi galimi JAV veiksmai „prieš destabilizuojančią Irano veiklą“.

J. Bidenas šiuo metu lankosi Artimuosiuose Rytuose. Tai pirmasis jo vizitas šiame regione nuo jo kadencijos JAV prezidento poste pradžios. Ketvirtadienį jis lankosi Izraelyje, o vėliau vyks į Saudo Arabiją ir Vakarų Krantą, kur penktadienį susitiks su palestiniečių prezidentu Mahmoudu Abbasu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.