R. Wickremesinghe prisaikdintas Šri Lankos prezidentu

Šri Lankos politikos veteranas Ranilas Wickremesinghe ketvirtadienį buvo prisaikdintas gilios ekonominės ir politinės krizės ištiktos Pietų Azijos šalies prezidentu, pranešė jo biuras.

Šri Lankos politikos veteranas Ranilas Wickremesinghe.<br>AP/Scanpix nuotr.
Šri Lankos politikos veteranas Ranilas Wickremesinghe.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2022, 8:14 AM, atnaujinta Jul 21, 2022, 8:52 AM

Šešiskart premjero poste dirbęs 73 metų R. Wickremesinghe buvo prisaikdintas vyriausiojo teisėjo Jayanthos Jayasuriyos per ceremoniją budriai saugomame parlamento komplekse, sakoma prezidentūros pranešime.

Šri Lankos policijos vadas ir aukščiausio rango kariškiai stovėjo už naujojo prezidento nugaros per prisaikdinimo ceremoniją, kurioje dalyvavo ir parlamento pirmininkas Mahinda Abeywardana.

Trumpą ceremoniją turėjo tiesiogiai transliuoti vietos televizija, tačiau transliacija prieš pat prisaikdinimą nutrūko dėl nežinomų priežasčių.

Pareigūnai nurodė, kad buvo pradėtas tyrimas transliacijos nutrūkimo priežasčiai nustatyti.

Oficialūs šaltiniai sakė, kad naujasis lyderis turėtų suformuoti ne didesnį kaip 30 narių ministrų kabinetą, kuriam teks ieškoti būdų išvesti šalį iš didžiausios ekonominės krizės nuo pat 1948 metų, kai šalis tapo nepriklausoma nuo Jungtinės Karalystės.

22 mln. Šri Lankos gyventojų susiduria su nuolatiniais elektros energijos tiekimo sutrikimais bei dideliu maisto produktų, degalų ir vaistų stygiumi.

Ištisus mėnesius trukusios demonstracijos dėl beprecedentės ekonomikos krizės pasiekė kulminaciją, kai dešimtys tūkstančių įpykusių protestuotojų šturmavo tuometinio prezidento Gotabayos Rajapaksos namus, priversdami jį atsistatydinti ir atverdami kelią parlamentui išrinkti jo įpėdiniu R. Wickremesinghe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.