Malio kariuomenė teigia atrėmusi teroristų puolimą prieš svarbią bazę

Malio kariuomenė penktadienį pranešė atrėmusi „teroristų“ ataką viename sostinės Bamako priemiestyje, kur įsikūrusi svarbi bazė, naudojama šalį valdančios chuntos.

Malio kariuomenė teigia atrėmusi teroristų puolimą prieš svarbią bazę.<br>IMAGO/photothek/Scanpix asociatyvi nuotr.
Malio kariuomenė teigia atrėmusi teroristų puolimą prieš svarbią bazę.<br>IMAGO/photothek/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2022, 5:19 PM

Ginkluotosios pajėgos „energingai atrėmė“ paryčiais prasidėjusį puolimą prieš Kačio miestelį, sakoma kariuomenės „Facebook“ pranešime. Kariškiai pridūrė, kad padėtis „valdoma“ ir kad, remiantis preliminariais duomenimis, du užpuolikai buvo nukauti.

Anksti ryte prie Kačio karinės bazės girdėjosi sprogimai ir šūviai, pranešė vietos gyventojai.

Kariuomenė uždarė kelius į Katį, esantį maždaug už 15 km į šiaurės vakarus nuo Bamako.

Malio valdančiosios chuntos lyderis pulkininkas leitenantas Asimi Goita dažnai apsistoja Kačio stovykloje, kurioje 2020 metais įvykdė perversmą, atvedusį jį į valdžią.

Džihadistų sukilėliai, susiję su „al Qaeda“ ir grupuote „Islamo valstybė“ (IS), jau daugiau kaip 10 metų veikia šioje Vakarų Afrikos šalyje. Išpuolius jie dažniausiai vykdydavo Malio šiaurėje, tačiau pastaruoju metu ekstremistai persikėlė į centrinę Malio dalį. Pastarosiomis savaitėmis jie priartėjo prie sostinės.

Praėjusią savaitę ginkluoti užpuolikai užpuolė kariuomenės kontrolės postą maždaug už 60 km nuo Bamako ir, pareigūnų teigimu, nužudė mažiausiai šešis žmones ir dar kelis sužeidė.

Atsakomybės už išpuolį niekas neprisiėmė, tačiau panašu, kad jį įvykdė su „al Qaeda“ susijusi sukilėlių grupuotė JNIM, kuri yra surengusi keletą kitų atakų Bamako apylinkėse.

Malis stengiasi slopinti islamistų sukilimą, 2012 metais prasidėjusį šalies šiaurėje ir jau pareikalavusį tūkstančių karių bei civilių gyvybių.

Padedant Prancūzijos vadovaujamai karinei operacijai, ekstremistai buvo išstumti iš Malio šiaurinių miestų, tačiau jie persigrupavo dykumoje ir pradėjo pulti Malio kariuomenę bei jos sąjungininkus. Nesaugumas dar labiau sustiprėjo dėl išpuolių šiauriniuose ir centriniuose regionuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.