Lenkijos opozicijos lyderis kaltina valdančiąją partiją siekiu išstoti iš ES

Buvęs Europos Tarybos pirmininkas ir Lenkijos opozicijos lyderis Donaldas Tuskas apkaltino konservatorių nacionalistinės partijos lyderį Jaroslawą Kaczynskį siekiant, kad Lenkija pasitrauktų iš Europos Sąjungos (ES).

D. Tuskas.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
D. Tuskas.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 9, 2022, 4:09 PM

Tai daroma „nuosekliai ir su pamišėlio atkaklumu“, antradienį tviteryje parašė D. Tuskas. „Visi (Europos) Sąjungos šalininkai pagaliau turi tai suprasti“.

Kritikuodamas J. Kaczynskį, D. Tuskas turėjo omenyje jo pasisakymus per interviu konservatyviam savaitraščiui „W Sieci“. Šiame interviu J. Kaczynskis sakė, kad jeigu jo partija – valdančioji „Teisė ir teisingumas“ (PiS) – laimėtų šiemet vyksiančius Lenkijos parlamento rinkimus, santykius su ES tektų pertvarkyti. „Negali būti ir nebus, kad ES nepripažintų sutarčių, susitarimų ir sandorių su mumis“, – sakė jis.

Jau daugelį metų tarp ES ir Lenkijos vyksta ginčas dėl konservatorių vyriausybės žiniasklaidos ir teismų reformų. Prieš kelias savaites paskelbtoje ataskaitoje Europos Komisija dėl to įžvelgė pavojų teisės viršenybės principui Lenkijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.