S. Berlusconi tikisi grįžti į Italijos parlamentą

Buvęs Italijos premjeras Silvio Berlusconi trečiadienį pareiškė, kad tikisi grįžti į Italijos parlamentą per rugsėjį vyksiančius rinkimus, praėjus beveik dešimtmečiui po to, kai buvo priverstas iš jo trauktis dėl teistumo už mokestinį sukčiavimą.

Silvio Berlusconi.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Silvio Berlusconi.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2022, 2:13 PM

„Manau, kad galiausiai iškelsiu savo kandidatūrą į Senatą, kad visi tie žmonės, kurie manęs prašė, pagaliau būtų laimingi“, – radijui „Rai“ sakė 85 metų milijardierius ir žiniasklaidos magnatas, anksčiau figūravęs daugelyje skandalų.

S. Berlusconi centro dešinioji partija „Forza Italia“, kuri praėjusį mėnesį padėjo nuversti ministrą pirmininką Mario Draghi atšaukdama paramą jo vyriausybei, nori grįžti į valdžią rugsėjo 25 dieną vyksiančiuose rinkimuose.

„Forza Italia“ priklauso dešiniojo sparno koalicijai su neofašistinių šaknų turinčia Giorgios Meloni partija „Italijos broliai“ priešakyje. Jai taip pat priklauso prieš imigraciją nusistačiusi Matteo Salvini „Lyga“

S. Berlusconi atmetė pranešimus, esą nerimauja dėl galimybės, jog G. Meloni, kurios šūkis yra „Dievas, šalis ir šeima“, taps trečios pagal dydį euro zonos ekonomikos ministre pirmininke.

Paminėdamas jų susitarimą, kad premjerą renka tas, kas gauna daugiausia balsų, jis sakė: „Jei tai bus Giorgia, esu įsitikinęs, kad ji sugebės susidoroti su šia sunkia užduotimi.“

Tačiau S. Berlusconi ragino rinkėjus paremti jo partiją kaip nuosaikų balsą koalicijoje, pabrėždamas savo politinės jėgos poziciją už euroatlantinį bendradarbiavimą.

„Kiekvienas papildomas balsas už „Forza Italia“ sustiprins nuosaikų, centristinį koalicijos profilį“, – sakė jis kitame interviu, kurį trečiadienį paskelbė laikraštis „Il Giornale“.

S. Berlusconi prie Italijos vyriausybės vairo stovėjo tris kartus praėjusio amžiaus paskutiniame dešimtmetyje ir pirmame šio amžiaus dešimtmetyje, tačiau kaip didžiulės žiniasklaidos ir sporto imperijos vadovas viešajame gyvenime dominuoja kur kas ilgiau.

2013 metų lapkritį Senatas išmetė S. Berlusconi iš parlamento po to, kai jis buvo nuteistas už mokestinį sukčiavimą, ir nusprendė, kad jis negalės būti renkamas į parlamentą šešerius metus.

Tačiau 2019 metais jis buvo išrinktas į Europos Parlamentą, o šių metų pradžioje kėlė savo kandidatūrą į Italijos prezidentus. Vis dėlto netrukus jis paskelbė, kad traukiasi iš kovos dėl šio posto.

S. Berlusconi Italijoje tebėra labai prieštaringai vertinamas veikėjas. Jo ilgą karjerą lydėjo daugybė teisinių ginčų.

Jis tebėra teisiamas dėl įtarimų mokėjus svečiams, kad šie meluotų apie jo liūdnai pagarsėjusius „bunga-bunga“ sekso vakarėlius, vykusius, kai S. Berlusconi buvo ministras pirmininkas.

S. Berlusconi taip pat turėjo nemažai sveikatos problemų. Pastaraisiais metais jis ne kartą buvo hospitalizuojamas dėl koronaviruso infekcijos sukeltų komplikacijų. 2020-ųjų rugsėjį jis dėl COVID-19 praleido ligoninėje 11 dienų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.