M. Zacharova apie Latvijos parlamento sprendimą: tai gyvuliška ksenofobija

Oficiali Rusijos URM atstovė Marija Zacharova ketvirtadienį neslėpė savo įtūžio dėl Latvijos parlamento sprendimo pripažinti Rusiją terorizmą remiančia valstybe.

M. Zacharova.<br>AP/Scanpix nuotr.
M. Zacharova.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 11, 2022, 6:20 PM

„Turint omenyje, kad šis sprendimas nesiremia jokiais faktais, išskyrus gyvulišką ksenofobiją, tai ir jo ideologus reikia vadinti ne kitaip kaip neonacistais“, – parašė ji „Telegram“ kanale.

Rusijos URM atstovė taip pat priminė rugpjūčio 8 d. paskelbtus savo komentarus, kuriuose ji dar tik ketinimus paskelbti Rusiją terorizmą remiančia valstybe pavadino „dar viena priešiška Latvijos įstatymų leidėjų akcija“.

„Valdančiųjų Latvijos viršūnių patologinė rusofobija jau tapo didelių šios Pabaltijo šalies ekonominių ir socialinių problemų priežastimi, nusmukdė jos žmonių gyvenimo lygį“, – pareiškė ji tada.

Kaip jau buvo pranešta, Latvijos Saeima ketvirtadienį priėmė pareiškimą, skelbiantį Rusiją „valstybe terorizmo rėmėja“, ir pabrėžė, kad Rusijos veiksmai Ukrainoje yra „tikslinis Ukrainos žmonių genocidas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.