Jeruzalėje šauliui apšaudžius autobusą sužaloti septyni žmonės

Izraelio policija ir medikai pranešė, kad anksti sekmadienį Jeruzalės senamiestyje šaulys apšaudė autobusą ir sužeidė septynis žmones, du iš jų – sunkiai.

Jeruzalėje šauliui apšaudžius autobusą sužaloti septyni žmonės.<br>AP/Scanpix nuotr.
Jeruzalėje šauliui apšaudžius autobusą sužaloti septyni žmonės.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 14, 2022, 9:20 AM

Izraelio greitosios medicinos pagalbos tarnyba „Magen David Adom“ (MDA) incidentą pavadino „teroro išpuoliu senamiestyje“.

Naujienų agentūros AFP reporteris pranešė, kad aplink įvykio vietą netoli Jeruzalės Vakarų sienos – švenčiausios žydų maldų vietos – sustiprintas saugumas.

Policija pradėjo šaulio, kuris po prieš aušrą įvykdyto išpuolio pabėgo, paiešką.

„Policijai buvo pranešta apie šaudymą į autobusą ... Policija aptvėrė įvykio vietą ir ieško įtariamojo“, – pranešė pareigūnai.

MDA atstovas spaudai Zaki Helleris nurodė, kad per išpuolį buvo sužeisti šeši vyrai ir viena moteris, tačiau pabrėžė, jog visi septyni yra „visiškai sąmoningi“.

MDA paramedikai sakė, kad jie suteikė pagalbą žmonėms su šautinėmis žaizdomis tiek autobuse, tiek automobilių stovėjimo aikštelėje netoli pastato, garbinamo kaip karaliaus Dovydo kapas. 

Visi nukentėjusieji buvo nuvežti į netoliese esančias ligonines.

„Į įvykio vietą atvykome labai greitai“, – pareiškime sakė vyresnysis greitosios medicinos pagalbos gydytojas Nehemia Katzas (Nehemija Kacas) ir paramedikas Davidas Trachtenbergas.

Atvykę „pamatėme viduryje kelio stovintį keleivinį autobusą, praeiviai iškvietė mus, kad suteiktume pagalbą dviem autobuse buvusiems maždaug 30 metų vyrams su šautinėmis žaizdomis“, cituojami jie.

Autobuso vairuotojas Danielis Kanievsky pasakojo apie staiga kilusį chaosą.

„Važiavau nuo Vakarų sienos. Autobusas buvo pilnas keleivių“, – sakė jis žurnalistams prie savo kulkų suvarpytos transporto priemonės.

„Sustojau Dovydo kapo stotelėje. Tuo metu prasidėjo šaudymas. Du žmones lauke matau krentančius, du viduje kraujavo. Visi puolė į paniką“, – kalbėjo vairuotojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.