Pakistano ekspremjeras I. Khanas paleistas už užstatą

Pakistano buvęs ministras pirmininkas Imranas Khanas ketvirtadienį apkaltino vyriausybę, esą ji bando jį „techniškai nokautuoti“, teismui paleidus jį už užstatą dėl kaltinimų, pateiktų pagal šalies kovos su terorizmu įstatymą.

Imranas Khanas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Imranas Khanas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2022, 1:49 PM

I. Khano pasirodymas teisme buvo naujausias posūkis kelis mėnesius trunkančiuose politiniuose nesutarimuose, kurie prasidėjo balandžio mėnesį, kai nacionalinė asamblėja balsavimu išreiškė nepasitikėjimą premjeru ir jis buvo nušalintas nuo pareigų.

Buvusi kriketo žvaigždė sulaukia didelio visuomenės palaikymo, rengia masinius mitingus, kuriuose protestuoja prieš ministro pirmininko Shehbazo Sharifo vyriausybę, o neseniai sulaukė sėkmės papildomuose vietos valdžios rinkimuose.

Teismo sprendimas kol kas nebuvo paskelbtas, tačiau J. Khano partijos „Pakistan Tehreek-e-Insaf“ (PTI) pareigūnai sakė, kad jis buvo paleistas už užstatą iki rugsėjo 1 dienos.

Naujausi kaltinimai I. Khanui yra susiję su savaitgalį vykusiu mitingu Islamabade, kur jis kritikavo teisėją, atsakingą už vieno PTI pareigūno laikymą policijos areštinėje. Partijos lyderiai anksčiau pareiškė, kad šis pareigūnas buvo „kankinamas“.

Kalbėdamas prie teismo rūmų I. Khanas pakartojo savo kritiką teisėjui ir sakė, kad vyriausybė bijo jo populiarumo.

„Dėl šios baimės jie ieško techninių nokautų. Vien tam, kad išsigelbėtų, jie tyčiojasi iš šalies“, – sakė jis.

Politinė krizė šalyje kilo valdžios pareigūnams kovojant su didžiulių musoninių liūčių, užtvindžiusių didžiulę šalies teritoriją. padariniais.

Remiantis nacionalinės nelaimių agentūros ketvirtadienį pateiktais duomenimis, nuo birželio mėnesio per potvynius šalyje žuvo 903 žmonės, o daugiau kaip 180 000 buvo priversti palikti savo namus kaimiškose vietovėse.

Pakistano ekonomika taip pat smunka. Šaliai gresia užsienio paskolų negrąžinimas, jei Tarptautinis valiutos fondas kitą savaitę nepritartų 6 mlrd. dolerių finansinės pagalbos paketo atnaujinimui. Visgi prognozuojama, kad paketui bus pritarta.

I. Khanas ir kiti aukšto rango pareigūnai sulaukia įvairių kaltinimų nuo tada, kai buvo nušalinti nuo pareigų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.