Po žiauraus Rusijos smūgio Ukrainos geležinkelio stočiai – O. Arestovičiaus pažadas: „Atsakas bus geležinis“

Prezidento kanceliarijos patarėjas Oleksijus Arestovičius teigė, kad artimiausiu metu Ukraina atsakys į negailestingą Rusijos smūgį Čaplinės geležinkelio stočiai Dniepropetrovsko regione.

Oleksijus Arestovičius.<br>„Twitter“ nuotr.
Oleksijus Arestovičius.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2022, 2:19 PM, atnaujinta Aug 25, 2022, 2:20 PM

Pasak jo, atsakas įvyks artimiausiu metu.

Tai jis pasakė pokalbio su Rusijos žmogaus teisių aktyvistu Marku Feiginu metu, kuris paskelbtas „YouTube“ platformoje.

O.Arestovičius priminė, kad prezidentas Volodymyras Zelenskis įspėjo apie Ukrainos atsaką į galimus raketų smūgius.

„Atsakas bus geležinis. Tegul jie sėdi ir svarsto, ar šiandien jiems ant galvų kažkas nukris. Kažkas tikrai nukris, tuo net negalima abejoti. Rytoj ryte bus kažkokių naujienų. Artimiausiu metu kažkas tikrai atskris“, – sakė jis.

Taip pat prezidento kanceliarijos patarėjas pažymėjo, kad laikas, kai Rusija nebaudžiamai šaudė raketomis į Ukrainą, jau baigėsi.

„Mes jau galėtume atgauti Krymą“, – pabrėžė jis.

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, trečiadienį Rusija atakavo Čaplinės geležinkelio stotį Dniepropetrovsko srityje. Smūgis teko keturiems keleiviniams vagonams.

Rusijos raketų atakos vienoje traukinių stotyje vidurio Ukrainoje aukų skaičius padidėjo iki 25, ketvirtadienį pranešė prezidentūra.

Raketos smogė Čaplinės traukinių stočiai Dnipropetrovsko srityje trečiadienį, kai Ukraina minėjo savo Nepriklausomybės dieną ir šešių mėnesių sukaktį nuo Maskvos karinės invazijos pradžios.

„Čaplinės gyvenvietėje baigti gelbėjimo ir paieškos darbai. Per gyvenamųjų objektų ir geležinkelio stoties apšaudymą žuvo 25 žmonės, tarp jų du vaikai“, – per platformą „Telegram“ parašė prezidento biuro vadovo pavaduotojas Kyryla Tymošenka.

Pareigūnas pridūrė, kad viena iš aukų tapo 11-metis, žuvęs sugriuvus pastatui, iš šešiametis, žuvęs užsiliepsnojusiame automobilyje netoli stoties.

Dar 31 žmogus buvo sužeistas.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmą kartą apie smūgį paskelbė trečiadienį vakare.

„Čaplinė šiandien yra mūsų skausmas“, – sakė V. Zelenskis.

Nuo vasario pabaigos, kai prasidėjo karas, Ukrainos geležinkeliai atlieka svarbų vaidmenį evakuojant žmones iš didžiulių teritorijų.

Balandį raketoms smogus į stotį rytiniame Kramatorsko mieste žuvo mažiausiai 57 civiliai gyventojai, kurie laukė perone, kad būtų nugabenti į saugią vietą šalies vakaruose.

Prasidėjus septintam karo mėnesiui dauguma Rusijos ir Ukrainos pajėgų susirėmimų vyksta Ukrainos pietuose ir rytuose. Nė viena kovojančių šalių kol kas neužleidžia priešininkei didesnių savo kontroliuojamų teritorijų.

Tačiau Kyjivas kaltina Maskvą, kad jos pajėgos nuolat apšaudo Ukrainos miestus ilgojo nuotolio raketomis.

Europos Sąjunga ketvirtadienį pasmerkė mirtiną Rusijos įvykdytą Ukrainos geležinkelio stoties bombardavimą ir perspėjo, kad „už Rusijos raketų terorą atsakingi asmenys bus patraukti atsakomybėn“.

„ES griežtai smerkia dar vieną bjaurų Rusijos išpuolį prieš civilius gyventojus“, – tviteryje parašė ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis, kai žuvusiųjų per smūgį Čaplinėje skaičius išaugo iki 25.

O Rusijos gynybos ministerija ketvirtadienį teigė, kad per tą bombardavimą žuvo Ukrainos kariai.

„Dėl tiesioginio raketos „Iskander“ smūgio į karinį traukinį Čaplinės geležinkelio stotyje... buvo sunaikinta daugiau kaip 200 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo karių ir 10 karinės technikos vienetų, vykstančių į kovos veiksmų zoną Donbase“, – teigė ministerija savo kasdieniame pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: parlamentarų komentarai prieš rytinį Seimo posėdį