JT smerkia oro smūgį vaikų darželiui Etiopijos Tigrėjaus regione

Jungtinių Tautų vaikų fondo UNICEF vadovė šeštadienį griežtai pasmerkė oro smūgį vaikų darželiui Tigrėjaus regiono sostinėje Mekelėje, per kurį žuvo mažiausiai keturi žmonės, įskaitant du vaikus.

Oro smūgio vaikų darželiui Tigrėjaus regiono sostinėje Mekelėje padariniai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Oro smūgio vaikų darželiui Tigrėjaus regiono sostinėje Mekelėje padariniai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2022, 11:17 AM, atnaujinta Aug 27, 2022, 11:20 AM

Penktadienio antskrydis buvo surengtas praėjus kelioms dienoms po to, kai pietiniame Tigrėjaus regiono pasienyje įsiplieskė susirėmimai tarp vyriausybės pajėgų ir sukilėlių, nutraukę penkis mėnesius galiojusias paliaubas.

„UNICEF griežtai smerkia oro smūgį vaikų darželiui, per kurį du vaikai žuvo, o kiti buvo sužeisti“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė organizacijos vadovė Catherine Russell.

Šiaurinį regioną kontroliuojantis Tigrėjaus liaudies išvadavimo frontas (TPLF) pranešė, kad per antskrydį buvo sugriautas vaikų darželis ir pataikyta į gyvenamąjį rajoną, tačiau vyriausybė šiuos teiginius paneigė.

Adis Abeba teigė, kad buvo smogta tik kariniams objektams, ir kaltino TPLF inscenizuojant civilių žūtis.

Mekelės ligoninės atstovas Kibromas Gebreselassie naujienų agentūrai AFP sakė, kad per antskrydį žuvo keturi žmonės, įskaitant du vaikus, o dar devyni buvo sužeisti.

Kiek vėliau vietos televizija „Tigrai TV“ pranešė, kad antskrydžio aukų skaičius išaugo iki septynių. Ji paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje buvo matyti nuniokota vaikų žaidimų aikštelė.

C. Russell sakė, kad 21 mėnesį Etiopijos šiaurėje vykstančiame kare „didžiausią kainą moka vaikai“.

„Beveik dvejus metus vaikai ir jų šeimos regione kenčia šio konflikto agoniją. Tam turi būti padarytas galas“, – sakė ji.

Atsinaujinę susirėmimai kelia nerimą tarptautinei bendruomenei, kuri ragina abi konflikto šalis taikiai užbaigti brutalų karą antrojoje pagal gyventojų skaičių Afrikos valstybėje.

Kovo mėnesį sudarytos paliaubos sustabdė kraujo liejimą ir leido pagalbos organizacijoms pamažu grįžti į Tigrėjų, kur, pasak JT, su bado grėsme susiduria milijonai žmonių, taip pat labai stinga degalų ir vaistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.