Burkina Fase sprogus savadarbiam sprogmeniui žuvo 35 civiliai gyventojai

Burkina Faso džihadistų sukilimo apimtoje šiaurinėje dalyje sprogus savadarbiam sprogmeniui žuvo 35 civiliai gyventojai, o dar 37 buvo sužeisti, pranešė Sachelio regiono gubernatorius.

Burkina Fase.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Burkina Fase.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-06 09:24

„Vienas iš civilius gyventojus gabenusių automobilių užvažiavo ant savadarbio sprogstamojo užtaiso. Preliminariais duomenimis, 35 žmonės žuvo, dar 37 buvo sužeisti“, – pareiškime nurodė gubernatorius Rodolphe'as Sorgho.

Pasak jo, incidentas įvyko tarp Džibo ir Burzangos miestų, o kariuomenė palydėjo atsargų vilkstinę į neramų šiaurinį regioną.

„Eskortas greitai užėmė perimetrą ir ėmėsi priemonių nukentėjusiesiems padėti“, – sakoma pareiškime, priduriant, kad kolona išvyko iš Burkina Faso šiaurės į sostinę Vagadugu.

Rugpjūčio pradžioje toje pačioje vietovėje per dviejų savadarbių užtaisų sprogimą žuvo 15 karių.

Džihadistų grupuotės neseniai surengė panašių išpuolių magistraliniuose keliuose, vedančiuose į pagrindinius šiaurinius miestus – Dorį ir Džibą.

Išėjimo į jūrą neturinti Sachelio valstybė jau septynerius metus mėgina numalšinti sukilimą, nusinešusį per 2 tūkst. gyvybių ir privertusį apie 1,9 mln. žmonių palikti savo namus.

Kautynės su ekstremistais, siejamais su teroristų tinklu „al Qaeda“ ir džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“, daugiausiai vyksta šalies šiaurėje ir rytuose.

Vyriausybė šiuo metu nekontroliuoja daugiau kaip 40 proc. šalies teritorijos, todėl valdžią Burkina Fase sausį užgrobusi chunta paskelbė kovą su sukilėliais vienu svarbiausių prioritetų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.